Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 19.08.2004, 00:37   #4
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 10.07.2003
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Chyba musisz skorzystać z AviSynth'a. Czeka Cię trochę eksperymentów. Przy pomocy Crop'a musiałbyć obciąć a potem powiększyć to co zostało do rozmiarów D1 (720x576) Przez chwilę próbowałem wymyślić jak to policzyć ale ciężko mi idzie Po takiej operacji na komputerze obraz będzie wyglądał dziwnie (monitor ma AR 1:1) dlatego dobrze by było jakbyś znalazł wersję mplayer'a, która potrafi czytać skrypty AVS. Chodzi głównie o to by wymusić w odtwarzaczu AR 16:9. Linuksowy mplayer (i jego porty pod win32) to potrafią być może Media Player Classic też.
Właśnie sobie skojarzyłem jeszcze jedną rzecz... Materiał DV jest przeważnie z przeplotem, co oznacza, że powinieneś najpierw rozbić klatkę na poszczególne pola, zmienić rozmiar i połączyć z powrotem. Szczerze mówiąc to więcej z tym zachodu niż to warte..... (bez urazy)

Twoje uprawnienia: