![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.05.2003
![]() |
![]()
czy jest możliwość konwersji w tym kombajnie avi do dvd 16:9? za żadne skarby nie mogę tego znaleźć w ustawieniach i zawsze wychodzi 4:3
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Nie używam tego softu, ale powinno to być dostępne właśnie w ustawieniach (klikając na ponizszą ikonę)
Project Settings/Change MPEG Settings/Customize/Video Save Options
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Tak i mi się wydawało ale u mnie w opcji Video Save Options nie ma możliwości zmiany ustawień na 16:9 zaś "user defined" jest nie aktywne. Ustawić można jedynie Standard i przy ustawieniach 720x576 wychodzi:
MPEG files 24 Bits, 720 x 576, 25 fps (DVD-PAL), 4:3 Video data rate: Variable (Max. 2500 kbps) Audio data rate: 224 kbps MPEG audio layer 2, 48 KHz, Stereo niestety
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
zmiany aspektu możesz dokonać w "profesionalnym" bracie (siostrze) tego programu: Ulead DVD Workshop 2.
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
Można też zrobić w trakcie przechwytywania obrazu ( w DVD MOvie Factor 3 jest taka mozliwość) - oczywiście dotyczy to przechwytywania zgodnego z mpeg (DVD, VCD, SVCD, ....):
- Wybieramy Capture VIdeo - guziczeczek "ADVANCED SETTINGS" - wybieramy "Video and Audio Capture Property Setting" - ustawiamy to co trzeba ( jakość, źródło, system TV ( proponuje PAL :-) ) - i wybieramy na dole po lewej stronie przycisk: "ADVANCED" - powinno nam sie otworzyć okienko "MPEG Settings" - na dole po lewej widoczny jest wybór "Aspect ratio" i mamy do wyboru: * 1: (default) Display aspect ratio 4:3 * 2: Display aspect ratio 16:9 To jest chyba jedyna mozliwośc w tym programie aby uzyskać aspect ratio 16:9, jak wpomniałem w DVD Workshop 2 można to zrobić na etapie edycji.
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Ok THX - wywalam movie ładuję workshop
Szybko i profesjinalnie - jeszcze raz dzięki
![]() |
|
|