![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.10.2009
![]() |
Długo nie odpisywałem ale sprawa się wyjaśniła
![]() Plików nagrywanych cyfrową kamerą HD (np. AVCHD) się nie zgrywa. Pliki do przetworzenia w programie Video używa się źródłowych. To nie było błędne ustawienie kolejności ramek. Program Ulead Video Studio posiada rzeczywiście wadę i błędnie przetwarza obraz z przeplotem. Efekt jest jednak taki że widoczne to jest jedynie na dynamicznych scenach - prawdopodobnie jest to celowe "zagranie" producentów ponieważ efekt ten nie wpływa niekorzystnie podczas odtwarzania na CRT a poprawia płynność obrazu na LCD czym właśnie producenci tego programu się chwalili. Drugi obraz przedstawia (podany przeze mnie wyżej) pokazuję klatkę filmu wynikowego z Ulead Video Studio - jeszcze raz napiszę: - Nie ma późniejszej możlwości usunięcia tego efektu z filmu przez żaden filtr, kodek sprzetowy telewizora LCD czy też softwaerowy na PC. Rzowiązaniem jest bliźniaczy Corel Video Studio, program identyczny lecz nie posiadający już tego małego nieudogodnienia. Okazuje się także że nie ja pierwszy to zauważyłem - Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Ulead Video Studio 8 | Marek0 | DVD-Video | 1 | 01.01.2006 04:31 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |
ulead video studio 8 trial | jasiu-24wp | DVD-Video | 1 | 23.06.2004 12:10 |
Nagrywanie VCD/SVCD w Ulead Video Studio 6 | Jacek Zieliński | DVD-Video | 5 | 14.06.2003 21:49 |