![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.12.2004
![]() |
![]()
chce po prosru przekompresowac avi do vcd z napisami... scignalem "giga" programow, przeczytalem "ksiazki" porad(laczniez ta porada cdrinfo.pl) i mam kilka pytan... Program nero kompresuje avi do vcd,nie... ? a czy jest mozliwosc zeby skompresowal razem z napisami ?? Drugie pytanie: jak w VirtualDub-ie "wlepiam napisy do filimu to na podgladzie obraz sie spowolalnie i dzwiek jest "znieksztalcony" Ale skompresowalem jeden film nie zwracajac na to uwagi, i pozniej nie moge tego odtworzyc w TMPGEnc ;/ I jeszcze jedno pytanko, czy jakas wersja Gordian Knota kompresuje wlasnie do vcd z napisami ?? Jezeli tak to bardzo prosilbym o link skad moge go pobrac. Za odpowiedzi na te wszystkie pytaniez gory dziekuje, i mowie: POMOCY !!!!
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.12.2004
![]() |
ja rowniez uzywam VD to wklejania napisow. instrukcja sciagnieta z cdrinfo... ale jest tam blad, z ktorym nie umie sobie poradzic - mianowicie frameserving... ominalem to w ten sposob, ze wybieram opcje save as avi.... i otrzymuje plik avi z wklejonymi napisami... niestety zdarzylo mi sie, ze zostal przesuniety dzwiek, wiec jeszcze w VD zgrywam osobno sciezke dzwiekowa save WAv i zapisuje jako mp3... nastepnie w TMPGencoderze lacze plik avi (ten z napisami) ze sciezka dzwiekowa (.mp3) i przerabiam na mpg... taki plik w neroVisionExpress zapisuje na plytce jako DVD-Video... polecam i dziala!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
moze nie zapisujesz frameservera z dopisaniem rozszerzenia .vdr
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.12.2004
![]() |
nie. to nie o to chodzi... na poczatku instrukcji jest polecenie: VD powinien być zainstalowany i załączony powinien być frameserving. Aby wszystko odbyło się poprawnie, należy z katalogu instalacji VD uruchomić auxsetup.exe i wybrać opcję Install handler, a następnie "obok" w katalogu aviproxy wprowadzić informacje do rejestru systemowego z pliku proxyon.reg (prawy klawisz na tym pliku i opcja scal). Handler umożliwia nadawanie nazw plikom wirtualnym z rozszerzeniem *.avi a nie tylko *.vdr, co umożliwia "oszukanie" kilku aplikacji czułych na rozszerzenia, jednak może powodować komplikacje z innymi, co należy sprawdzić doświadczalnie. I TO O TO CHODZI... w ogole nie chce mi wystartowac frameserving.... probowalem wszystko robic zgodnie z instrukcja z cdrinfo i niestety musialem sie poddac... a naprawde dlugo i wiele razy probowalem!!!! jesli masz jakies uwagi lub zalecenie to chetnie skorzystam, bo jak widzisz troche kombinuje z tym przerabianiem....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Może prostszą drogą byłoby przerabiać avi na VCD w TMPGEnc przy wykorzystaniu VobSub, który jest np. w pakiecie FFdshow? Polega to na tym, ze TMPGenc przy konwersji odrazu robi to z napisami, które są wczytywane przez tą wtyczkę VobSub. Ja zawsze robie VCD tym sposobem i nie trwa to długo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.01.2005
![]() |
SkĄd Mam WziĄs Ten Vobsub Zjakiej Strony Jestem PoczĄtkujacy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Cytat:
Całkiem podobny program znajduje się w pakiecie kodeków FFdshow (powinieneś je mieć). Wystarczy potem tylko zaznaczyć w ffdshow w konfiguracji zakładke "subtitles" żeby włączyć opcję wyświetlania automatycznie napisów w avi. FFdshow możesz znaleźć np na: http://www.afterdawn.com/software/vi...rs/ffdshow.cfm albo na google jak tu inni mówią Pamiętaj żeby plik z napisami miał taką samą nazwę jak plik avi ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|