![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.03.2006
![]() |
VCD na DVD
Witam,
mam takie pytanie jak przerobić VCD na DVD ? Robie to tak: Z VCD plik *.dat zmienilem na *.mpg po prostu zmieniając nazwe ( wlasnie nie wiem czy tak można) następnie wydlubalem obraz w nandubie i dzwiek tak samo ( jest w mp2 ) dźwięk poprawilem w beslicted ale wystąpily jakies sample errory.Jakoś przez to przeszedlem i w ac3machine zrobilem z tego ac3 stereo.I montując to wszystko w dvdmaestro dzwiek jest rozjechany.Nie moge sobie z tym poradzić, ma ktoś jakiś pomysl jak to mozna zrobić ? ps.Przy okazji mam też problem z dzwiekiem w innym filmie.Dźwiek jest z nim w ac3 ( 2 kabaly ) wydlubuje go i musze przerobić na 25 FPS ( z 23 ) w ac3 machine.Po calej operacji w dzieku co chwile są trzaski.Co robie źle ? Ustawiam tylko zmiane na 25 , stereo i bitrate takie jak pokazuje gspot. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Za pomocą TMPGEnc DVD Author utworzysz płytkę DVD z formatu VCD (wrzuć ten plik *.mpg) bez ponownej kompresji. Poradnik masz http://www.cdrinfo.pl/artykuly/tda1.5/
Roździelczości jakie przyjmuje TMPGEnc DVD Author: 352x240 352x480 704x480 720x480 pixels (NTSC format only) 352x288 352x576 704x576 720x576 pixels (PAL format only) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Bywalec
Data rejestracji: 03.03.2005
![]() |
Cytat:
znalazłem sobie już w artykułach ![]() Ostatnio zmieniany przez Reetou : 09.06.2006 o godz. 20:29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
skopiuj ten adres i wklej w przeglądarce a wówczas zadziała i oczom Twym ukażą się dobrodziejstwa wspomnianego poradnika
![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#5 | |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
AC3Machine znany jest z robienia sieczki przy takiej konwersji. Do rozciągnięcia dźwięku, tak aby pasował do filmu po zmianie FR z 23,976 na 25, proponuję użyć profesjonalnego edytora audio w postaci Adobe Audition, jest do pobraniu TU (w pełni działający trial 30 dni). Plan działania : 1. Zamiana dźwięku *.ac3 2.0 na *.wav programem HeadAC3he. 2. Stretching, patrz TEN temat. 3. Zamiana dźwięku *.wav na *.ac3 2.0 programem ffmpeg. + gui. To chyba tyle. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
|
|