Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 02.02.2004, 22:09   #1
js62
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.02.2004
js62 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ulead DVD PictureShow 2.0- pytanie do znawców

Dzięki temu programowi chce swoje fotografie cyfrowe zgrać na płyty aby oglądać je na dvd, i tu niestety mam jeden problem mam nagrywarkę CD i wszystko jest ok tylko powiedzcie mi czemu niemogę nagrać menu płyty , co robię żle ze dvd odtwarza mi zdiecia ale nie pokazuje ustawionego menu, choć podczas działania programu wszystko się ustawia wedle wskazówek. nurtuje mnie pytanie czy wogóle zapis VCD lub SVCD moze mieć menu , a jesli tak to prosze poradźcie jak to zrobić, sam do tego jak narazie niepotrafię dojść
js62 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.02.2004, 23:44   #2
pawelvideo
Bywalec

Data rejestracji: 19.12.2003
pawelvideo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam

Oczywiście że formaty vcd i s-vcd mogą mieć menu. Ale mam pytnie bo nie piszesz czy wypalona płytka pokazuje
ci menu na komputerze ,bo jeśli tak to znaczy że twój oddtwarzacz dvd ma wyłaczoną funkcje PBC, prościej mówiąc płyta automatycznie startuje omijając menu, po włożeniu do oddtwarzacza. Doradziłbym zajrzeć do instrukcji stacjonarnego dvd , ewentualnie sprawdzić na innym dvd. Jeśli chodzi o PictureShow 2
to dawno temu bawiłem się tym programem i bez problemu można stworzyć pokaz zdjęć razem z menu w każdym z trzech formatów (vcd,s-vcd,dvd).

Pozdrawiam
pawelvideo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2004, 19:28   #3
js62
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.02.2004
js62 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Bardzo ci dziękuje oczywiście wszystko było tak jak pisałeś , to niestety ma niewiedza była problemem a nie program , menu jest i faktycznie miałem źle ustawione dvd, dzięki ci bardzo za pomoc pozdrawiam janek
js62 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: