![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
VCDdoDVD
Witam, chciałby prosić o poradę na następujący temat. Mam gazetowe wydanie filmu na trzech płytach VCD i chcę to przerobić na DVD żeby nie musieć żonglować płytkami. Zrobiłem to przy użyciu TMPGEnc DVD Author 1.6. Plik wynikowy otrzymałem 2,2 GB ale jakość fatalna zajęło mu to 35 min.. Zrobiłem drugą próbę używając Nero Vision 4. Tym razem plik osiągnął 3,5 GB w 3 godziny, ale jakość też kiepska. Czy można wymusić na tych programach aby końcowy wynik był bardziej zbliżony do pojemności DVD-R? Oba miałem ustawione - dopasuj do DVD-5 4,7 GB. Zastanawiam się czy jest możliwe użycie jeszcze czegoś innego aby rezultat był zadawalający np Cinema Craft Encoder SP (mam dostęp do wersji 2.50). Muszę też zaznaczyć że jakość tych VCD też nie jest nadzwyczajna szczególnie w scenach dynamicznych. Czy w ogóle jest możliwe poprawienie jakości filmu? Pytam ponieważ przerobiłem kilka Divixów i wydaje mi się że efekt końcowy był całkiem zadawalający w każdym razie o niebo lepszy niż po przerobieniu tego VCD. Jeżeli jest możliwe wykożystanie CCE to miałbym prośbę o podpowiedz jak się do tego zabrać. Przerabiając Divx tworzyłem scrypty w FitCD które następnie służyły do obróbki w CCE, czy w przypadku VCD jest tak samo? Jak taki scryp musiałby wyglądać? Może znacie jakiś link do czegoś w rodzaju poradnika, jest sporo o przerabianiu Divx na DVD czy na VCD, DVD na VCD ale w drugą stronę nie znalazłem.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|