Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 21.04.2016, 18:38   #46
adamus84
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.04.2016
Posty: 28
adamus84 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dzięki misiozol , podłączając żółty kabel do adaptera a do SVHSa muszę go podłączyć zatem jako composite a nie powinno tak być, obraz idzie tylko trzema kablami, możliwe zatem że powinien być adapter z tylko trzema wejściami.

Jednak już doszedłem do sedna sprawy.

Mogę kupowac różne kable i przejściówki jak i różne karty, grabbera itp. okazuje się, że magnetowid nie posiada modułu component bo jest to dodatkowy element, który można było dokupić

wg instrukcji
http://www.manualslib.com/manual/920...?page=9#manual

COMPONENT VIDEO OUT connoctor (BNC \ypo)
Usethe SVBK-170 componenl output board (noi suppHed)------------------.to
output video slgnals (V, A-V, B-Y).

nie posiadam takiego czegoś


odkręciłem górną pokrywę i rzeczywiście jest wolne miejsce na ten moduł.

No nic, chyba nie znajdę go, albo kwota kupna będzie za duża i gra nie będzie warta świeczki. Pozostaje korzystać z S-Video.

Chyba, że znacie jakieś magnetowidy z wyjściem component ? Chociaż wątpię.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-20160421_191609.jpg   -20160421_191544.jpg  
adamus84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.04.2016, 21:29   #47
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,253
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez adamus84 Podgląd Wiadomości
dzięki misiozol , podłączając żółty kabel do adaptera a do SVHSa muszę go podłączyć zatem jako composite a nie powinno tak być, obraz idzie tylko trzema kablami, możliwe zatem że powinien być adapter z tylko trzema wejściami.
Mozesz podlaczyc trzema tylko wtedy kiedy synchronizacja jest wpuszczona w zielony tzw. sync on green , w tym przypadku synchro idzie przy pomocy composite a kazdy kolor odzielnie , i nie za bardzo wiem po co chcesz puscic po component jak i tak zostanie skonwerterowany na sygnal RGB to lepiej puscic sygnal przy pomocy scart z przelaczeniem na wejscie RGB
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.04.2016, 21:45   #48
adamus84
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.04.2016
Posty: 28
adamus84 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Założeniem było puścić sygnał bezpośrednio przez component bo daje najlepszą jakość. W tym przypadku pozostaje tylko s-vhs, ten odtwarzacz nie posiada scart a nie będę wypuszczał go przez composite bo najgorsza jakość. Tak czy siak nic już tu więcej nie zrobimy, z componentem muszę dać sobie spokój, nie ma na świecie VCR z takim wyjściem oprócz tzw. JVC D-VHS .
adamus84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.04.2016, 21:51   #49
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,253
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Zrozum jakosc po component bedzie taka sama jak po RGB , zwykle 4/6 glowicowe wideo z wyjsciem scart bedzie mialo wieksza jakosc niz to ktore teraz uzywasz
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.04.2016, 21:56   #50
adamus84
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.04.2016
Posty: 28
adamus84 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Zrozum jakosc po component bedzie taka sama jak po RGB , zwykle 4/6 glowicowe wideo z wyjsciem scart bedzie mialo wieksza jakosc niz to ktore teraz uzywasz
Co by tu nie pisać ten SVhs posiada lepsze przetworniki wideo niż standardowe VHSy dlatego zależało mi na sprawdzeniu jakości componenta. Jak jest najlepiej raczej już się nie dowiemy.
adamus84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.04.2016, 22:04   #51
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.
 
Avatar użytkownika AleX69
 
Data rejestracji: 25.02.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 4,678
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
__________________
AleX69 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2016, 05:34   #52
adamus84
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.04.2016
Posty: 28
adamus84 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ciekawy diagram
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-tmp_13922-wiretypes520841738.jpg  
adamus84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2016, 06:37   #53
superrrmario
DZIADEK
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika superrrmario
 
Data rejestracji: 26.06.2004
Lokalizacja: Łódź
Posty: 5,680
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Zrozum jakosc po component bedzie taka sama jak po RGB , zwykle 4/6 glowicowe wideo z wyjsciem scart bedzie mialo wieksza jakosc niz to ktore teraz uzywasz
A jaka jest różnica w jakości z 2, 4, czy 6 głowicowego magnetowidu?
__________________
superrrmario jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2016, 07:24   #54
adamus84
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.04.2016
Posty: 28
adamus84 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez superrrmario Podgląd Wiadomości
A jaka jest różnica w jakości z 2, 4, czy 6 głowicowego magnetowidu?
w zasadzie praktycznie wystarczy dobry 2 głowicowy magnetowid, dodali następne 2 głowice i zrobili 4 do tzw. LP longplayów jakby ktoś chciał zmieścić więcej materiału na jednej kasecie, potem dodali następne dwie głowice które były odpowiedzialne tylko za dźwięk stereo, czyli razem 6 głowic. W ostatnich latach żywotności i sprzedaży magnetowidów dodali też jedną głowice (=7) aby służyła do montażu.
adamus84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2016, 08:10   #55
superrrmario
DZIADEK
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika superrrmario
 
Data rejestracji: 26.06.2004
Lokalizacja: Łódź
Posty: 5,680
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Trafiały się również wynalazki 3 głowicowe do lepszej stopklatki
__________________
superrrmario jest online   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
karty, magnetowid, s-video, vhs

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Jak skompresować aby jakość była najlepsza? Sebastian_M26 DVD-Video 1 08.01.2007 16:22
Jak Polepszyć Jakość Zgrywanego Materiału z Kasety VHS ? papasmef Off topic 2 29.01.2006 14:34
filmyDVD-Fatalna jakość obrazu na komputerze-czy można zaradzić temu? Zbih Napędy optyczne DVD 9 27.04.2005 17:23
Jakość nośnika a jakość moozy mp3.... Ghost_mode Napędy optyczne CD 5 25.03.2004 08:40
VHS na DVD Romario DVD-Video 2 13.09.2003 14:49


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.