![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
![]()
Siema. Szukalem na forum odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie , lecz nie znalazlem ;/ jako , ze jest to moj pierwszy post z gory prosze o wyrozumialosc , gdyby sie okazalo ze problem jednak byl juz poruszany
![]() A problem jest nastepujacy. Otoz sprawilem sobie jakis czas temu nagrywarke dvd (lite-on sohw 1653s). Od wczoraj bawie sie booktype'ami , bo mam starszy odtwarzacz stacjonarny (onkyo) i konsolke ps2 (jeden z pierwszych modeli). A teraz do rzeczy. Nagralem sobie wczoraj film , ocean's eleven i po wyjeciu plytki z wypalarki popedzilem sprawdzic czy plytka pojdzie w stacjonarnych playerach. Ruszyla elegancko i na ps2 i na onkyo. Natomiast 2 nastepne filmy jakie wypalilem poszly tylko na onkyo - konsola nie chciala ich czytac. I teraz moje pytanie - czym to moze byc spowodowane ? wszystkie filmy wypalalem w ten sam sposob (dvdshrink) , prawie ze na takich samych plytkach ( ocean's na sony 1-4X , pozostale na sony 1-8x), wypalalem z ta sama predkoscia 4x , zeby konsola mogla przeczytac. Licze na wasza pomoc ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez maupeck : 09.01.2005 o godz. 12:37 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
skorzystaj z innych programow do wypalania jak np.Nero lub darmowy DVD Decrypter, na wielu forach miedzy innymi (forum "GameBackup") bylo juz pisane ze konsole PS2 posiadaja kiepski jakosci laser, w nagrywaniu DVDR prawie nigdy nie korzystalem z programu Shrink wypalalem czesto w programie RecordNow Max a ostatnio w Nero i darmowym DVD Decrypter, nagrane plyty DVD-R dzialaja bez zarzutu czy na stacjonarnym DVD lub na konsoli PS2.
Sprobuj zmienic nosniki DVD to tez wazny czynnik, potrafia byc rowniez kaprysne jednemu chodza tej firmy a innemu jeszcze inne. I jeszcze jedno nie dawno czytalem artykul na temat plyt DVD-R firmy Sony i oceny nie byly tak zachecajace. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
program jak sie okazuje jest dobry. To ze konsola nie chciala przeczytac to chyba kwestia nosnika. Jak wspominalem pierwszy film ktory poszedl na obu playerach byl wyaplony na plycie sony dvd+r 1-4x z booktypem na dvd-rom.
Filmy ktore nie chcialy pojsc na konsoli byly wypalone na sony dvd+r 1-8x wypalanych z predkoscia 4x i booktypem na dvd-rom. Przed chwila wypalilem jeden z tych filmow na plytce sony dvd-r 1-4x i ten poszedl na obu odtwarzaczach. Filmu wypalony na esperanzie tez sie konsoli nie spodobal. czyli kwestia nosnika ? a swoja droga plytki sony az takie zle sa ?
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
a i jeszcze takie pytanko.. z jakimi nosnikami lubi sie ps2 ? ze wszystkimi markowymi ? +r , -r ? dodam , ze posiadam model scph-30004
![]() |
#5 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
Nosniki
Cytat:
witam gry na konsole PS2 staram sie nagrywac wylacznie na markowych nosnikach jak Verbatim, TDK, Maxell a ostatnio rowniez na plytach firmy Memorex chodza bez zastrzezen, chce nadmienic ze moje pierwsze plytki DVD-R nagralem na modelu Pioneer DVR-A03w koncu 2001 roku i do dzis sa na chodzie. ( byla to moja pierwsza nagrywarka DVD-R) pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|