![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.05.2010
![]() |
VOB - brak odtwarzania menu filmu
Witam! Mam problem, otóż próbowałem używać wszelkich odtwarzaczy jakie udało mi się znaleźć: KMPlayer, CyberLink PowerDVD, standardowego Windows Media Player, wszędzie pojawia się identyczny błąd.
Próbując odtworzyć film w formacie VOB (w folderze VIDEO_TS znajdują się pliki VOB, info i bup) odtwarza się on normalnie, jednak gdy próbuję wybrać lektora, bądź język napisów staje się to niemożliwym. Gdy próbuję coś wybrać klikając np. "Napisy polskie" nie dzieje się nic. Jakby zero akcji, jakbym kliknął w puste miejsce. Mam tak z kilkoma filmami i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
VideoAudio
Data rejestracji: 10.04.2005
![]() |
A jakie to filmy i które wydania?
A jak jest w VLC albo Media Player Classic? BTW Oczywiście w The KMPlayer 'otwierasz' film poprzez opcję Otwórz DVD albo przez wskazanie 'głównego' pliku .ifo (Otwórz plik DVD)...?
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W DVD-Video istnienie wpisów w plikach ifo o istnieniu określonych strumieni wersji językowych niestety nie gwarantuje tego istnienia. Na oryginalnych wydaniach płyt tak jest, ale po przejściu przez łapki 'specjalistów' nazywających siebie bodajże ripperami - już niekoniecznie. Rypią te płytki bez pomyślunku zupełnie. Fizyczne istnienie tych ścieżek można podejrzeć za pomocą np. DVD Remake.
Inne rozwiązanie: na płycie mogą być ustawione tzw. PUO - operacje, których użytkownik nie może wykonać. Można to podejrzeć i ściągnąć za pomocą PGCEdit. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
dvd z kamery | rogmanmajkel | DVD-Video | 16 | 26.05.2007 18:48 |
Menu startowe filmu | Atuk | DVD-Video | 5 | 05.11.2003 22:07 |
Jak zrobić proste menu do filmu DVD ? | lukas69 | DVD-Video | 5 | 23.09.2003 10:17 |
Prosze o pomoc nie widac filmu na telewizorze :( | PRzeMO | DivX, Xvid, Matroska i inne | 10 | 13.09.2003 11:46 |
Film na TV i praca na kompie JEDNOCZEŚNIE ? | Torwald | Off topic | 18 | 04.09.2003 19:33 |