![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.10.2004
![]() |
VOBEdit-jak odzielić audio od video???
Uruchomiłem VOBEdit, ale zbytnio nie umię się połapać,
Chciałbym rozbić plik VOB na 2 :video (mpv lub m2v), audio (ac3 lub mpa). Jak tego dokonać w VOBEdit?? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Wczytujesz plik VOB przyciskiem Open. Jeżeli chcesz wydzielić audio / video z całego filmu (zestawu plików VOB) wczytujesz pierwszy VOB z serii.
Następnie nacisksz Demux. W onie dialogowym Demux zaznaczasz Demux complete title set (dla serii VOBów - całego filmu), oraz kropą zaznaczasz co chcesz wyjąć, np. AC3 Audio Stream. Wybierasz adres żadanego Audio, naciskasz OK, podajesz nazwę pliku wyjściowego i Zapisz. Otrzymujesz wyizolowana sciezke Audio. Dla video postępujesz podobnie, zaznaczasz tylko mpeg stream. Pozdrawiam
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Super, dzięki
![]() Już wiem |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Rozdzieliłem Voba na Audio i Video.
Tylko, że audio mi zajmuje o kb,?? A co do stworzenia płyty DVD, jeżeli mam już audio i video to : 1. w "IfoEdit" tworze plik ifo 2. tworze plik bup, (też w "IfoEdit"??) 3.stworzyć katalogi "Video_Ts oraz Audio_Ts) -co z nimi zrobić?? 4. Wypalić w "NeroBurningRom" Będę wdzięczny jak w prosty sposób przedstawisz tok postępowania. Sedeczne dzięki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Ok już rozdzieliłem na audio i video, co dalej??
Jak teraz stworzyć ifo w IfoEdit, i czy można tam stworzyć bup. A po co wogóle było potrzebne rozdzielenie VOBA?? I to już koniec , bębe miał wszystkie pliki potrzebne do wypalenia DVD?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Wybierasz DVD Author podajesz ścieżkę do Video, poniżej do Audio, jeszcze poniżej do Subtitli (jak masz) wybierasz folder docelowy w Output stream i dajesz OK. IfoEdit wykona muksowanie, stworzy wszystkie niezbędne pliki ifo i bup Aby to wypalić musisz jeszcze zrestartować IfoEdit wczytać piersze VTS.IFO i dać Get VTS Sectors (było o tym na forum - przeszukaj m.in. moje wcześniejsze posty) Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
serdeczne dzieki
![]() |
![]() |
![]() |