Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 26.11.2005, 07:16   #1
fredziopl
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika fredziopl
 
Data rejestracji: 16.05.2004
Lokalizacja: Jedrzejow
Posty: 114
fredziopl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
WINAVI maly problem

Witajcie

Ostatnio postanowilem sie z racji predkosci przesiasc na WINAVI 7.1.
Ale mam jeden problem, przerabialm sobie 2 filmy i wszystko przebieglo oki, ka kompie zarowno z dysku jak i pozniej po nagraniu z plyty idzie bez problemu, ale przy probie odtworzenia na stacjonarnym (panasonic 45) dziwnie sie zachowuje, tak jakby przy ruchu kamery brakowalo klatek, takie zaciecia, przy obrazie stojacym nie pojawia sie to. Jest to trochu wkurzajace, czy wiecie co moze byc tego przyczyna?

Dzieki z gory za pomoc
__________________
POWERED by FredzioPL
Colin 5 RULEZZZZ


_______________
P4 3.2, Gforce 5700, 2x 512 KINGSTON Dual DDR, ASUS P5P800, Pioneer 110 1.39, 250Gb SATA Samsung + 120 GB SATA Samsung,
fredziopl jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.11.2005, 07:33   #2
sight
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika sight
 
Data rejestracji: 01.11.2004
Posty: 569
sight zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
przyczyna jest WINAVI 7.1.
miałem ten sam problem, wiec powróciłem do wersji 7.0 (nie ma problemu) 8 )
__________________
sight jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2005, 08:03   #3
rork
Guru
 
Avatar użytkownika rork
 
Data rejestracji: 28.07.2002
Lokalizacja: Stargard
Posty: 1,698
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
też to mam , a przyczyna wydaje się być za wysokie bitrate nawet 15000! kodowanego obrazu co jest nie do strawienia przez stacionarki i nie ma opcji w programie aby to jakoś ograniczyć - sight sprawdzę 7.0 oby było lepiej
__________________

rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2005, 08:11   #4
fredziopl
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika fredziopl
 
Data rejestracji: 16.05.2004
Lokalizacja: Jedrzejow
Posty: 114
fredziopl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
witajcie

dzieki sprawde sobie 7.0

pozdrowka
__________________
POWERED by FredzioPL
Colin 5 RULEZZZZ


_______________
P4 3.2, Gforce 5700, 2x 512 KINGSTON Dual DDR, ASUS P5P800, Pioneer 110 1.39, 250Gb SATA Samsung + 120 GB SATA Samsung,
fredziopl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2005, 08:15   #5
rork
Guru
 
Avatar użytkownika rork
 
Data rejestracji: 28.07.2002
Lokalizacja: Stargard
Posty: 1,698
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
włśnie sprawdziłem jeden film i było miejscami 20000kbs przy max dla stacionarki 9800 normalnie i jak to ma normalnie działać ehh
__________________

rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2005, 08:27   #6
fredziopl
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika fredziopl
 
Data rejestracji: 16.05.2004
Lokalizacja: Jedrzejow
Posty: 114
fredziopl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a czy samo zmniejszenie nie pomaga w 7.1??

pozdrowka
__________________
POWERED by FredzioPL
Colin 5 RULEZZZZ


_______________
P4 3.2, Gforce 5700, 2x 512 KINGSTON Dual DDR, ASUS P5P800, Pioneer 110 1.39, 250Gb SATA Samsung + 120 GB SATA Samsung,
fredziopl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2005, 08:35   #7
rork
Guru
 
Avatar użytkownika rork
 
Data rejestracji: 28.07.2002
Lokalizacja: Stargard
Posty: 1,698
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
może by i pomogło ale jakoś nie widzę opcji żeby zmniejszyć samo bitrate - może wiesz gdzie to ustawić ? - to by napewno rozwiązało problem

pozdro

edit: wygląda na to, że pomaga ustawienie "stałej jakości video" na medium tylko nie wiem jak to wpłynie na jakość końcową 8 )
__________________


Ostatnio zmieniany przez rork : 26.11.2005 o godz. 09:56
rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2005, 12:10   #8
fredziopl
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika fredziopl
 
Data rejestracji: 16.05.2004
Lokalizacja: Jedrzejow
Posty: 114
fredziopl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a powiedzcie jedno czy w 7.0 trzeba zmniejszac czy zostawic jak jest??

czy ktos robil w 7.0 i wszystkie filmy wychodza ok??

Pozdrowka
__________________
POWERED by FredzioPL
Colin 5 RULEZZZZ


_______________
P4 3.2, Gforce 5700, 2x 512 KINGSTON Dual DDR, ASUS P5P800, Pioneer 110 1.39, 250Gb SATA Samsung + 120 GB SATA Samsung,
fredziopl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2005, 13:14   #9
fredziopl
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika fredziopl
 
Data rejestracji: 16.05.2004
Lokalizacja: Jedrzejow
Posty: 114
fredziopl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
witajcie

moi drodzy nie jest to wina bitrate, przerobilem 3 filmy po zmianie na 7.0 i na kazdy nie skacze powyzej 4.500 a jednak ten sam efekt jest, ciagle sa takie przestoje jakby brakowalo klatek, moze jakies dalsze sugestie??

na kompie jest to rowniez zauwazalne ale duzo mniej, cholera juz nie wiem co moze byc przyczyna a taki sie fajny i szybki ten program wydawal z kolei na power DVD ratio skacze max do 9 mbit czyli jeszcze nie tak tragicznie

Pozdrowka
__________________
POWERED by FredzioPL
Colin 5 RULEZZZZ


_______________
P4 3.2, Gforce 5700, 2x 512 KINGSTON Dual DDR, ASUS P5P800, Pioneer 110 1.39, 250Gb SATA Samsung + 120 GB SATA Samsung,

Ostatnio zmieniany przez fredziopl : 26.11.2005 o godz. 13:19
fredziopl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.