![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.07.2005
![]() |
WinAvi videoconverter - problem z formatem obrazu, wielkością
witam
próbuję przerobić film z divx na dvd, format filmu do przeróbki to 16:9 i takteż odtwarza w allplayer niestety po przerobieniu z zaznaczoną opcją 16:9 film wyświetla w formacie 4:3, próbowałem różnych ustawień i niestety nic to nie daje, może zna ktoś przyczynę tego problemu, po przerobieniu obraz jest rozciągnięty w pionie, chyba że zna ktoś inny sprawdzony program tego typu, z góry dzięki. Ostatnio zmieniany przez JaJachu : 02.02.2009 o godz. 19:50 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Możesz zmieniać atrybuty w PGCEdit (16:9/pan&scan/letterbox) - tu pewnie namieszał... A na przyszłość unikać Winavi - są z nim tylko problemy. Z odpowiedników polecam ConvertXtoDVD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
co to PGCEdit,
co do ConvertXtoDVD było tak samo jak pamiętam ale dla pewności właśnie przerabiam jeszcze raz, czy to nie jest wina jakichś kodeków ? tak jak pisałem ConvertXtoDVD też przerabia na format 4:3. Ostatnio zmieniany przez JaJachu : 02.02.2009 o godz. 21:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
wypróbuj Any Video Converter - ostatnio używam i jeszcze mnie nie zawiódł... odpukać
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
niestety Any Video Converter przy zaznaczeniu opcji też przerabia na 4:3,
może to wina kodeków ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Skonfiguruj sobie sprzęt odtwarzający...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Dzięki za podpowiedzi ale niestety przy wszystkich programach to samo,
wywaliłem allplayer (miałem kodeki z serwera premium) i kodeki K-lite, i zainstalowałem k-lite (przy instalacji w niektórych opcjach zamiast kodeków zaznaczonych odgórnie zmieniłem na inne) i allplayer no i jest OK ![]() ![]() podsumowując albo kodeki w allplayer gryzły się z tymi k-lite lub te opcje (inne kodeki) które pozmieniałem przy instalacji k-lite pomogły , jeszcze raz dzięki, pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ja jestem wyznawcą kilku prostych zasad:
1) Są aplikacje stworzone do czegoś. 2) Są programy, które chcą być do wszystkiego. 3) Programy do wszystkiego są na ogół do niczego. I tyle... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
może i tak ale do tego problemu WinAvi spisywał mi się bez zarzutu.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Winavi jest mierny, ale wyżej ja nie o nim, tylko o odtwarzaczu - allplayer może jest i dobry do divx, ale do odtwarzania DVD są specjalizowane aplikacje np PowerDVD, czy WinDVD. Zanim zaczniesz szukać dziur w Winavi (choć ma ich sporo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
sprawdzałem na VLC i obraz tez taki był,
a teraz po ponownym zainstalowaniu kodeków z allplayer jest OK, wiem że przy dvd ma niekiedy problemy ale zawsze to jeden program a nie trzy, nie lubię zawlać dysku. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
WINAVI maly problem | fredziopl | DVD-Video | 8 | 26.11.2005 13:14 |
Delphi7 ADO i Access - problem z formatem czasu. | *Vojtas* | Off topic | 6 | 26.03.2005 23:09 |
WinAVI Video Converter - problem z dźwiękiem. | acid | DVD-Video | 0 | 10.03.2005 15:56 |
Problem z WinAvi | stasiu_niggas | DVD-Video | 0 | 07.03.2005 22:59 |
Ghost i problem z nagraniem obrazu partycji | Amon | Napędy optyczne CD | 3 | 30.08.2002 13:12 |