Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 21.02.2005, 22:29   #1
Alfi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.02.2005
Posty: 19
Alfi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Talking Witam, jestem nowy i mam kilka pytań...

Witam wszystkich to moj pierwszy post

Mam pytanko, chcę sobie przerobic film ktory jest w formacie divix na taki abym oglądał na dvd, czyli na vcd.
Mam zainstalowane juz programy :

- The Film Machine
- Subtitle Workshop
- Cinema Craft Encoder Lite

I jakoś nie moge sobie z tym poradzić :\
Czytalem juz ten temat > Metoda druga
Ale jakos nie moge sobie poradzić
Czy ktoś mi pomoze jak mam przerobić plik z napisami aby program The Film Machine mi widzial

Oraz mam kilka pytan czy taki film w divix zajmojacy jeden cd po przerobieniu na vcd bedzie zajmowal 1 cd czy musze miec więcej płytek cd (moga być cd-rw aby mozna było nagrywac kilka razy :cool: )

Z góry dziękuje za pomoc
Pzdrawiam Alfi 8 )
Alfi jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.02.2005, 07:20   #2
ocobiega
Bywalec
 
Data rejestracji: 17.10.2004
Posty: 66
ocobiega zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Napisy muszą być w formacie Subrip (rozszerzenie .srt) żeby FilmMacine je widział. Plik z napisami otwórz w Subtitle Workshop, wybierz Zapisz jako i z listy formatów Subrip.
Ilość wynikowych płyt cd wybierasz w samym FilmMachine. O ile pamiętam to nie pozwoli wybrać 1cd jeśli bitrate dla video jest mniejszy niż 800 kbps.

ps. Może się mylę ale chyba Cinema Craft Encoder musi być w wersji SP lub Trial. Nie wiem czy będzie działać z wersją Lite.
ocobiega jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2005, 08:10   #3
Szczota
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 10.08.2002
Lokalizacja: Poland
Posty: 251
Szczota zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wersja lite ma chyba ograniczenia do 30 minut jak trial no i logo chyba tez w stawia. Ja mam wersje Trial i powiem ze idzie te niedogodnosci ominac a w jaki sposob to nie powiem... z racji ze to niemoralne
Szczota jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2005, 10:59   #4
Alfi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.02.2005
Posty: 19
Alfi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ocobiega
Napisy muszą być w formacie Subrip (rozszerzenie .srt) żeby FilmMacine je widział. Plik z napisami otwórz w Subtitle Workshop, wybierz Zapisz jako i z listy formatów Subrip.
Ilość wynikowych płyt cd wybierasz w samym FilmMachine. O ile pamiętam to nie pozwoli wybrać 1cd jeśli bitrate dla video jest mniejszy niż 800 kbps.

ps. Może się mylę ale chyba Cinema Craft Encoder musi być w wersji SP lub Trial. Nie wiem czy będzie działać z wersją Lite.

No otworzyłem napisy z filmu i potem wziolem zapisz jako....
Potem jak wziolem w Film Machine to wyskakiwaly ciagle błedy z kazdym wierszem w napisach :/
Dobrze to robie?

EDIT
Własnie udalo mi sie jakos napisy zrobic bo bylo ok cos tam robil z dzwiekiem ale po chwili wlasnie wyskoczylo okienka programu Cinema Craft i error odrazu jednak Lite nie moze byc skad wziasc tak zeby działało.
To jak mi juz zrobi ten film na vcd to potem nagrywam w nero?
I na 2 plytki i na dvd bedzie pokazane zeby wlozyc 2cd?
Pzdr

Ostatnio zmieniany przez Alfi : 22.02.2005 o godz. 11:33
Alfi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2005, 11:00   #5
Alfi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.02.2005
Posty: 19
Alfi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Szczota
Wersja lite ma chyba ograniczenia do 30 minut jak trial no i logo chyba tez w stawia. Ja mam wersje Trial i powiem ze idzie te niedogodnosci ominac a w jaki sposob to nie powiem... z racji ze to niemoralne

Jak mozesz to odezwij się na moje GG
1331784
Alfi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2005, 15:05   #6
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Posty: 10,530
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez ocobiega
Napisy muszą być w formacie Subrip (rozszerzenie .srt) żeby FilmMacine je widział.
Bede sie spieral... U mnie Film Machine akceptuje rowniez napisy w formacie TXT, pod warunkiem ze sa "klatkowe" (MicroDVD) - czasowych (TMP) nie chce wczytac...
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.02.2005, 12:15   #7
Alfi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.02.2005
Posty: 19
Alfi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Więc tak udalo mi sie przerobic film, ale co ktore pliki mam nagrac na cd?
Jak wezme nero i nagraj vcd i podam sam plik wideo to cos tam w nero wyskakuje i przerabia ale bardzo dlugo wiec wziolem i zakonczylem to :/
Alfi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.02.2005, 14:56   #8
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tutaj masz sam plik Video, teraz musisz go poddać authoringowi, np. w TMPGEnc DVD author, żeby zrobił ci on pliki VOB, które potem już łatwo wypalisz w Nero klikając na "wypal pliki DVD-video".
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.02.2005, 16:34   #9
Alfi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.02.2005
Posty: 19
Alfi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To jeszcze trzeba cos robic
Kurcze jak czytałem na forum jak robic w Film Machine to nic nie pisało o takim programie.
Czyli jak przerobie go w podanym przez Ciebie programie to juz nagra w nero na vcd?
Czyli moge usunac pliki oprócz tfm_muxed_file00 ?
Alfi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.02.2005, 17:41   #10
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sory bo ja sie pomyliłem, jeżeli robisz na VCD to nie dajesz authoringu tylko normalnie w nero burning room dajesz nagraj VCD i szukasz tego pliku (tfm_muxed_file00.mpg). Jak nie przyjmuje pliku to odznacz w opcji (tam przy nagrywaniu VCD w nero) taki wpis "VCD zgodne ze standardem".

Authoring robi się tylko przy DVD - sory za zamiesznie to ja się pomyliłem
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-4.jpg  

Ostatnio zmieniany przez sc0rpi0 : 23.02.2005 o godz. 17:43
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.02.2005, 18:52   #11
Alfi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.02.2005
Posty: 19
Alfi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
OK wielkie dzięki zaraz sprawdze i zobacze czy sie nagra

Ps. Mozna nagrywac na cd-rw?Czy to zalezy od dvd czy odczytuje?Bo bym sobie mogl nagac kilka razy a nie ciagle plytke brac
Alfi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.02.2005, 19:36   #12
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jasne, ze możesz nagrac na RW, większość stacjonarek odczytuje CD-RW. Dla pewności sprawdź u siebie w instrukcji odtwarzacza.
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.02.2005, 19:59   #13
Alfi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.02.2005
Posty: 19
Alfi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
OK
wlasnie nagrałem w nero odznaczylem tą funkcje o ktorej Pisałes i jest ok jeszcze tylko sprawdze na dvd czy da rade cd-rw

A mam jeszcze pytanko czy to jest normalne ze jak mam film na płycie 700mb divix a jak chce zrobic na vcd to on mi chce az 3 cd nagrywac po jako vcd :/
Da sie jakos na 1 cd?
Jak to jest, czy to jest normalne ze vcd zajmuje więcej?
Pzdr.
Alfi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.02.2005, 21:22   #14
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na VCD wszystko przeliczane jest na minuty (czyli mb maja mniejsze znaczenie). Na jedną płytę VCD 700 mb wchodzi film 80 minutowy. Czyli jak np. ten film divx ma 120 minut to już będzie zajmował 2 cd. Ale nie wiem czemu wyliczyło Ci aż 3cd - czyżby film był aż tak długi ??
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.02.2005, 21:24   #15
Alfi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.02.2005
Posty: 19
Alfi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tez się dziwie była to Pasja na 1 cd (divix) ale kopia nie najlepsza
Pzdr.
Alfi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.