Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 24.02.2005, 12:11   #16
Alfi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.02.2005
Posty: 19
Alfi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie moeg nagrac pierwszej plytki dlaczego?
Takie cos mi sie pokazuje w nero(screen)
ustawilem w film machine na plytke 80min(700mb) co mam zrobic zgodzic sie na to co chce nero?





Jeszcze jedno zrobilo mi sie cos takiego ze jak teraz ogladam obojetnie jaki film na divix na kompie to mam podwojne napisy takie zwykle i jakby naklejone dlaczego?

Ostatnio zmieniany przez Alfi : 24.02.2005 o godz. 15:39
Alfi jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.02.2005, 16:27   #17
Alfi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.02.2005
Posty: 19
Alfi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nikt nie wie dlaczego tak się dzieje?
Ze są 2 rozne napisy zwykle i naklejone :/
I co z tym nero?
Alfi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2005, 17:04   #18
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wygląda na to jakbyś przekroczył długośc filmu o... 9sec Bo tylko tyle jest za dużo. Sprawdź ile trwa ten film co chcesz nagrac w nero. Albo wykorzystaj overburning.
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2005, 17:13   #19
Alfi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.02.2005
Posty: 19
Alfi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jesli przekroczyłem długosc filmu to dlaczego nie dał 3cd?Film ma 1:34:13
A jak zmienie w film machine pltyke na 74min to wtedy podzieli lepiej?
A wiesz moze dlaczego mam 2x napisy w filmach divix?
A czy ten overburning nie uszkodzi nagrywaki albo plytki bo cos takiego wyswietliło nero

Ostatnio zmieniany przez Alfi : 24.02.2005 o godz. 17:16
Alfi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2005, 17:58   #20
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja osobiście nie miałem nigdy takiego problemu z Film Machine, zawsze dzielił mi dobrze. Widać u Ciebie pomylił się o kilka sekund.Co do overburningu to raczej nie zepsuje nagrywarki. Chyba że sobie laserek przy nagrywaniu poleci za daleko (tak jak ja raz kolega miał) i wtedy tylko go podsunął spowrotem. Mi nigdy nic nie uszkodził.
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2005, 18:20   #21
Alfi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.02.2005
Posty: 19
Alfi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
OK wezme jeszcze raz podziele i ustawie pltyke na 740mb.
Ale dlaczego mam tak ze napisy w divixie podwojne!!!!!!!!!!
od czego sie tak zrobiło?
Alfi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2005, 19:38   #22
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A nie masz czasem włączonej obcji "subtitles" w FFdshow ?? Jedne napisy może ci dawać program do oglądania (np. Vplayer)a drugie właśnie FFdshow (lub VobSub).
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2005, 19:48   #23
Alfi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.02.2005
Posty: 19
Alfi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kurcze ja nic nie właczałem, stalo sie tak odkąd przerobiłem pierwszy film w Film Machine :/
Ale poszukam jesli mam wogole ffdshow ?


EDIT
Kurcze nie mam tych programow zainstalowanych
Ja juz nie wiem co to sie tak pomotalo, są napisy normalne i takie jak by naklejone na film :/
odtwarzam w Subedit, a jak wezme np w mediaplayer to są napisy tylko te naklejone :\ :\ :\ :\ :\ :\

Ostatnio zmieniany przez Alfi : 24.02.2005 o godz. 20:01
Alfi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2005, 21:24   #24
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No czyli film machine wkleił Ci napisy na stałe a SubEdit player otwiera je jeszcze raz (widocznie w folderze z filmem masz jeszcze napisy).
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2005, 22:30   #25
Alfi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.02.2005
Posty: 19
Alfi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No ale nawet divix ktory mam na cd o wlacze tez sa powdojne napisy :/ da sie cos z tym zrobic
Alfi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2005, 23:17   #26
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeżeli są na stałe to nie da sie z tym nic zrobić. Sprawdź np. w Virtual Dub (wczytaj film) i zobacz czy cały czas są podwóje napisy.
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2005, 23:50   #27
Alfi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.02.2005
Posty: 19
Alfi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No ale nie rozumiem, samo sie tak robi? jesli wkladam plytke z filmem ktorego film machine nie widzial bo przerabialem tylko 1 film, i tez sa podwojne napisy
bez sensu jak ja mam teraz oglądac filmy
Alfi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2005, 08:12   #28
ocobiega
Bywalec
 
Data rejestracji: 17.10.2004
Posty: 66
ocobiega zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wyłącz napisy nakładane przez ffdshow.
Start/Wszystkie programy/ffdshow/VFW Configuration
Na zakładce Decoder odptaszkuj Napisy/Subtitles
ocobiega jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2005, 13:02   #29
Alfi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.02.2005
Posty: 19
Alfi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ale ja nie mam ffdshow zainstalowanego bo wlasnie szukam i nie ma mam zainstalowane takie cos ACE Mega CoDecS Pack :/
Alfi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2005, 15:46   #30
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A nie masz może uaktywnionego filtra VobSub co jest w kaziee ?? Czy podczas odtwarzania filmu (tego z 2 napisami) nie świeci się w pasku zadań taka zielona strzałeczka ?? Bo być może filmtr VobSub ci nakleja takie napisy ??
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.