Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 09.11.2004, 19:40   #1
Salem
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 08.10.2004
Salem zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Koncert DVD - zacina po każdym utworze

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem, a może raczej dylematem.
Koncert - orginał full wypas, prawie 8GB. Zrobiłem sobie jego kopię zapasową, bez wycinania czewgokolwiek chcąc zmieścić to wszystko na DVD+R 4,7GB. Tak jak przypuszczałem jakoś tego nie będzie za dobra i nie myliłem się. Postanowiłem trochę jednak powyrzucać tak aby zmieściło się to na jednej DVD+R. Po kilku zbiegach w DVDReMake-u całość miała ok 5GB, więc lekka kompresja w IC i całość gotowa do nagrania. Pomyślałem, że najpierw spróbuje nagrać to na DVD+RW tak dla sprawdzenia czy wszystko wyszło dobrze.
Okazało się, że na stacjonarnym DVD koncert się zacina, myśle pewnie to wina nośnika (DVD+RW PLATINUM), jak nagram na zwykłej "R-ce" będzie OK, ale zauważyłem, że koncert zaciana się dokładnie w miejscu kiedy jest koniec utworu i początek następnego i tak na całości. Spradziłem materiał na dysku z którego robiłem kopię zapasową i tam jet wszystko OK, sprawdziłem już skompresowany materiał na dysku i też jest OK.
Teraz tak się zastanawiam co może być tego przyczyną, czy jest to wina nośnika DVD+RW PLATINUM?
Ma ktoś jakieś sugestie?
Pewnie i tak poświęce DVD+R i to sprawdzę, ale może komuś przydadzą się odpowiedzi jakich ewentualnie udzielicie
Salem jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.11.2004, 09:13   #2
Salem
Wyjadacz ;)

Tak jak wspomniałem wcześniej poświęciełem jedną płytkę DVD+R PLATINUM (book type na DVD-ROM), aby sprawdzić czy była to wina nośnika DVD+RW. Okazało się, że przeskoki pomiędzy utworami są dalej mimo, że na materiale odtwarzanym na dysku wszystkie przejścia są płynne. Spróbuje jeszcze kupić płytkę TDK lub VERBATIN może to coś pomoże.
Stary 11.11.2004, 08:33   #3
Salem
Wyjadacz ;)

Nie dostałem u siebie ani TDK ani VERBATI DVD+RW,tak więc jak na razie nie mam jak sprawdzić jakości nagrania.
Natomiast ciekawostką jest to, że ngrałem jeszcze raz materiał, ale wyciągając tylko sam koncert w Instanat Copy. Odpalam w stacjonarnym DVD i okazuje się, że brak jest zacięcia pomiędzy utworami. Tak mi się zdaje, żę problem leży w DVDReMake-u, On poprostu robi coś nie tak. Spróbuje jeszcze w jakimś inny programie do obróbki DVD.
Może znacie jakieś inne dobre narzędzie to tego rodzaju operacji?

Druga sprawa, czy możę ktoś z Was pomóc mi zinterpretować wykres testu jaki zrobiłem w NERO? Jest to płyta z nagranym koncertem, w który występują przskoki pomiędzy utworami. Nie robiłem nigdy jeszcze takich testów więc nie bardzo się orientuje jak czytać taki wykres.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-test-plyty.jpg  
Stary 11.11.2004, 23:20   #4
Fooby
Bywalec

Data rejestracji: 20.11.2003
Fooby w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Proponuje płytka dvd TDK lub Verbatim, jak masz stacjonarne dvd- płytki dvd plus- prętkość nagrania x2, programem Nero lub Clondvd2 i powinno być dobrze. Jaki to koncert ?
Fooby jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: