![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
Koncert DVD - zacina po każdym utworze
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem, a może raczej dylematem.
Koncert - orginał full wypas, prawie 8GB. Zrobiłem sobie jego kopię zapasową, bez wycinania czewgokolwiek chcąc zmieścić to wszystko na DVD+R 4,7GB. Tak jak przypuszczałem jakoś tego nie będzie za dobra i nie myliłem się. Postanowiłem trochę jednak powyrzucać tak aby zmieściło się to na jednej DVD+R. Po kilku zbiegach w DVDReMake-u całość miała ok 5GB, więc lekka kompresja w IC i całość gotowa do nagrania. Pomyślałem, że najpierw spróbuje nagrać to na DVD+RW tak dla sprawdzenia czy wszystko wyszło dobrze. Okazało się, że na stacjonarnym DVD koncert się zacina, myśle pewnie to wina nośnika (DVD+RW PLATINUM), jak nagram na zwykłej "R-ce" będzie OK, ale zauważyłem, że koncert zaciana się dokładnie w miejscu kiedy jest koniec utworu i początek następnego i tak na całości. Spradziłem materiał na dysku z którego robiłem kopię zapasową i tam jet wszystko OK, sprawdziłem już skompresowany materiał na dysku i też jest OK. Teraz tak się zastanawiam co może być tego przyczyną, czy jest to wina nośnika DVD+RW PLATINUM? Ma ktoś jakieś sugestie? Pewnie i tak poświęce DVD+R i to sprawdzę, ale może komuś przydadzą się odpowiedzi jakich ewentualnie udzielicie |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Tak jak wspomniałem wcześniej poświęciełem jedną płytkę DVD+R PLATINUM (book type na DVD-ROM), aby sprawdzić czy była to wina nośnika DVD+RW. Okazało się, że przeskoki pomiędzy utworami są dalej mimo, że na materiale odtwarzanym na dysku wszystkie przejścia są płynne. Spróbuje jeszcze kupić płytkę TDK lub VERBATIN może to coś pomoże.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Nie dostałem u siebie ani TDK ani VERBATI DVD+RW,tak więc jak na razie nie mam jak sprawdzić jakości nagrania.
Natomiast ciekawostką jest to, że ngrałem jeszcze raz materiał, ale wyciągając tylko sam koncert w Instanat Copy. Odpalam w stacjonarnym DVD i okazuje się, że brak jest zacięcia pomiędzy utworami. Tak mi się zdaje, żę problem leży w DVDReMake-u, On poprostu robi coś nie tak. Spróbuje jeszcze w jakimś inny programie do obróbki DVD. Może znacie jakieś inne dobre narzędzie to tego rodzaju operacji? Druga sprawa, czy możę ktoś z Was pomóc mi zinterpretować wykres testu jaki zrobiłem w NERO? Jest to płyta z nagranym koncertem, w który występują przskoki pomiędzy utworami. Nie robiłem nigdy jeszcze takich testów więc nie bardzo się orientuje jak czytać taki wykres. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 20.11.2003
![]() |
Proponuje płytka dvd TDK lub Verbatim, jak masz stacjonarne dvd- płytki dvd plus- prętkość nagrania x2, programem Nero lub Clondvd2 i powinno być dobrze. Jaki to koncert
?
|
|
|
|
![]() |
|
|