Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 21.10.2004, 21:32   #1
1stwasp
Redakcja

Data rejestracji: 27.12.2003
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Robs
O takiej sytaucji własnie myślałem, dlatego pisałem że dvdshrink tego nie zrobi
Kurcza... zrobi...
W kontekście tej dyskusji zrobi... gdyż VOB-ID to jest nic innego jak wewnętrzne zaindeksowanie zawartości VOBa jako całości.
Nie ma różnicy z punktu widzenia wzroku czy VOBa jako całości co się ucina, ważne jest samo ucięcie... w takim rozwiązaniu musi być logiczna całość - warningi muszą się pojawić pierwsze a potem film...
Gdyby te warningi miały inne VOB-ID niż film, to wtedy to co napisałeś oczywiście zadziała, ale to oznaczałoby tylko tyle, że ktoś nie dość świadomie wyciągał sam film i w efekcie zostało coś jeszcze co tym samym filmem nie jest...

POZDRAWIAM SERDECZNIE!!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.10.2004, 21:49   #2
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@1stwasp
sorki za zamieszanie, cały czas myślałem o całym materiale (łącznie z menu i resztą) z którego chcemy się pozbyć tylko warningów
Stary 21.10.2004, 22:22   #3
1stwasp
Redakcja

Data rejestracji: 27.12.2003
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Robs
@1stwasp
sorki za zamieszanie, cały czas myślałem o całym materiale (łącznie z menu i resztą) z którego chcemy się pozbyć tylko warningów
Nie ma sprawy... , zawsze mi miło z Tobą podyskutować, czy na tym forum czy na innym ważne że się jakoś nawzajem dogadujemy
To taki mój prywatny komentarz, mam nadzieję, że jako Moderator się na mnie nie pogniewasz, bo to trochę off topic jest odpowiedź

POZDRAWIAM!!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2004, 22:22   #4
Xcom
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.02.2003
Xcom w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisane przez 1stwasp.
Tak się stało, gdyż te warningi są zrobione jako subtitle, stąd normalnie masz na podglądzie mpeg2 czarne tło, a po domuksowaniu subtitli warningi...
Skorzystaj z DVDShrink w opcji Reauthor, ustaw początek filmu za warningami, ustaw brak kompresji i nacisnij reauthor.
Uzyskasz wtedy to co chcesz - czyli film bez warningów na początku. W tej specyficznej sytuacji nie da się wyeliminować warningów inaczej niż przez ich fizyczne wycięcie...
Pozdrawiam!
Dziękuje bardzo za podpowiedź, zrobiłem jak radziłeś i poskutkowało. Zanim wyruszyłem na forum z tym zapytaniem, sam zrobiłem kilka testów różnymi programami, i jedno mi sie nie zgadzało, skoro to warnings to gdzie się znajduje. Twoja podpowiedź, ułożyła to w zgrabną całość.

serdecznie pozdrawiam
Xcom jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: