![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.06.2004
![]() |
Wypalanie DVD
Witam wszystkich.
Mam maleńką prośbę, czy może mnie ktoś upewnić czy moje rozumowanie jest właściwe. Z kopiowałem filmik na HDD za pomocą Decyptera, odrzuciłem niepotrzebny soft DVD Fabem, wyciołem końcowe napisy DVD Shirnk, po tych zabiegach otrzymałem film który waży 4.35 GB. Teraz kiedy mój film ma odpowiednią wage do nagrania na płytę zastanawiam się czy mogę to już wypalić czy jeszcze muszę coś zrobić. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Może najpierw nagraj na jakieś dvdrw i sprawdź
Z tak skąpego opisu to w sumie niewiele można wywnioskować ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Jakie bliższe informacje są potrzebne aby pomóc mi w rozwiązaniu swojego problemu.
Jestem świerzy w tym temacie a według mnie programami takimi jak:Clony dvd, Shirnk,IC chodzi o zmniejszenie wagi filmu aby móc nagrać dany film na jednej płycie a jeżeli efekt ten uzyskamy w sposób jaki opisałem wyżej to czy można go wypalić czy jeszcze jest konieczność zastosowania jakiegoś programu. Proszę o wyjaśnienie laikowi. Ostatnio zmieniany przez dolas : 25.08.2004 o godz. 20:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
Podpowiem może, że jeśli planowałeś uzyć Shrinka, mogłeś spokojnie pominąć DVDFab'a (shrink zrobiłby to równie dobrze).
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Dzięki za podpowiedź ale coś mi się pokopało tzn. w DVD Fab wybrałem opcje skopiowania samego filum, dźwięku orginalnego z AC3 i polskie napisy,(dźwięk i napisy ustawiłem jako domyślne - podświetlone na czerwono). Uruchomiłem Powera DVD obraz i dźwięk gitara natomiast brak napisów. Już mnie głowa boli od tego główkowania. Plis jaka może być tego przyczyna, próbowałem dwa razy i nie wiem co robie źle.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
A czy Shrink widzi te napisy? Jaka wersja PowerDVD, czy w innych filmach odtwarza napisy?
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Robs dzięki za pomoc Ale to była wina Power DVD 5 coś mu się pokręciło, zainstalowałem go jeszcze raz i jest ok.
Miałem zamiar pobawić się IC ale jak tak ładnie wyszedł po odrzuceniu zbędnego materiału nie wim czy jest sen. Pozdrawiam. Ostatnio zmieniany przez dolas : 25.08.2004 o godz. 20:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Masz materiał bez kompresji w 100% jakości, więc nie ma sensu wogóle czymkolwiek to ruszać.
![]() |
|
|