![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Leon Zawodowiec
Data rejestracji: 16.04.2003
![]() |
![]()
Witam!
Mam kłopot przy nagrywaniu vcd/svcd w NERO. Cała operacja przebiega pomyślnie, tylko jakość nagrania jest beznadziejna. Nie chodzi mi o samą jakość obrazu, bo, wiadomo, to nie DVD, ale są to m.innymi takie objawy: Zatrzymuje się na jakiś czas obraz, a dźwięk idzie prawidłowo. Co jakiś czas pojawiają sie jakieś dziwne piksele. Albo też obraz idzie płynnie, lecz nie pokrywa sie czasowo z dźwiękiem. Wiem napewno, że nie jest to wina mojego odtwarzacza, bo płytki nagrane innymi programami idą bez zarzutu! Może coś w utawieniach NERO, w buforze pamięci? A może jeszcze gdzieś indziej... Kożystam z NERO już długi czas i, poza tym problemem, nie miałem innych kłopotów. Wszystke inne rodzaje płyt wypala mi idealnie! Więc gdzie tkwi problem? Paweł. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
A jakim programem dokonujesz kompresji (s)vcd?
I z jakiego formatu?
![]() |
#3 |
Leon Zawodowiec
![]() |
PowerDirector Pro 2.1. Nagrywam bezpośrednio z telewizji lub magnetowidu tymże programem w formacie mpeg1/2 i edytuję.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
PowerDirector Pro 2.1. - nie znam tego softu, ale stawiałbym na niego.
Jeśli tworzy ci (s)vcd z jakimikolwiek odstępstwami od standardu to opisane przez Ciebie objawy są czymś normalnym. Takie VCD na przykład, z jakimi parametrami dźwięku i obrazu program robi ci ten standard?
![]() |
#5 |
Leon Zawodowiec
![]() |
VCD:
Video Size: 352*288 Frame Rate: 25.000 Constant Bitrate Video Compression Data Rate: 1152 Kbps Audio Compression Data Rate: 224 Kbps SVCD: Video Size: 480*576 Frame Rate: 25.000 Constant Bitrate Video Compression Data Rate: 2500 Kbps Audio Compression Data Rate: 224 Kbps A co sądzisz o programie "Ulead Video Studio"? Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
średnio czytacz
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
tez nie znam PowerDirector Pro 2.1., ale gorąco polecam Uleada. tam wszystko zrobisz, od nagrania obrazu poprzez montaż az do nagrania CD/DVD.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|