Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 31.05.2005, 10:05   #1
PIkul
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 31.05.2005
Posty: 6
PIkul w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry xvid konwersja z napisami coś jest nie tak

Sprawa wygląda tak: film w xvid bez napisów (czas 1.55 h, bit ok 700, 25 fp) konwersja do vcd/svcd i dvd tak aby odtwarzać na stacjinarnym odtwarzaczu chciałem dodać napisy i teraz zaczynają się problemy po konwersji:

1. DVD2SVCD - konwercja subripem z czcionką polskoeuropejska:napisy z polskimi literami są film przeskakuje widocznie na komputerze i w stacjonarym odtwarzaczu (przeskakiwanie polega na tym nie że się zacina tylko klatki dziwnie chodzą jakby gubil) zarówno przy vcd jak svcd, przy dvd stacjonarny odtwarzać przy przechodzeniu na inny vob głupieje (zacina się przeskakuje itp.) Dzieje się tak zarówno gdy każe mu zmieścić film na określonej ilości plytek jak gdy pozostawiam mu wolny wybór co do tego ile mi da na końcu materiału mpg.
2. Winavi +fddshow - wali mi czas konwersji 600-800 godzin zarówno vcd, svcd jak i DVD rezygnuje po jakimś czasie podglądam film: napisy z polskimi literami są film przeskakuje widocznie na komputerze i w stacjonarym odtwarzaczu i(przeskakiwanie polega na tym nie że się zacina tylko klatki dziwnie chodzą jakby gubil) i do tego dzwięk rozjechany, przy dvd stacjonarny odtwarzać przy przechodzeniu na inny vob głupieje (zacina się przeskakuje itp.)
3. Virtualdub+subtiles +TMGnc- standard konwersja napisów do odpowieniego formatu frameserwer konwersja TMGnc napisy bez polskich liter krzaczki (przy konwersji subripem ustawiłem na nasze czcionkę) muzyka rozjechana.

Brakuje mi na to wszystko już więcej pomysłów.
Aha jeżeli to ma znaczenie to pierwszy na komputerze był DVD2SVCD póżniej doistalowałem winavi z fddshow a pożniej virtualduba.
Po istalacji virtual duba i kolejnych próbach odinstalowałem fddshow efekt bez zmian.

A na sam koniec najlepsze: plik avi źródłowy w media player teraz mi pokazuje czas filmu 800 min ok. odtwarza to w ten sposób że przelatuje film (dosłownie) a poźniej jest wszystko czarne, to samo w subplayerze a rozmiar pliku data zapisu nie uległy zmianie

Co Wy na to wszystko ?
PIkul jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.05.2005, 10:38   #2
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zwalony xvid
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2005, 12:15   #3
PIkul
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 31.05.2005
Posty: 6
PIkul w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ale Xvid przed tym wszsytkim odtwarzał sie normalnie na komputerze
PIkul jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2005, 13:29   #4
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Odinstaluj wszystkie kodeki z systemu i zainstaluj jeszcze raz.
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2005, 13:38   #5
PIkul
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 31.05.2005
Posty: 6
PIkul w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem polega na tym że żadnych kodeków oprócz fddshow nie instalowawałem co zresztą napisałem a fdd odistalowałem i nic się nie zmieniło. To już przerobiłem walczę z tym od tygodnia
A jeszcze do tego inne fillmy w większości konwertują się do vcd ok tylko z dvd zawsze jest ten sam problem. DVD nagrywałem już Unlead Movie Factory, Nero i zawsze problem przy przeskakiwaniu (z pliku na plik), a sprawdziłem odtwarzacz stacjonarny na płycie ze stadionu i wszystko było ok.
Podglądnąłem struktury plików na mojej płycie i ze sklepu są takie same
PIkul jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2005, 13:43   #6
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
I TO JEST TWÓJ PROBLEM, jeśli chcesz przerobić xvid'a musisz mieć zainstalowane kodeki.
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2005, 13:46   #7
PIkul
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 31.05.2005
Posty: 6
PIkul w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ogolnie problemów jest kilka które wylazły przy tym wszystkim:
- DVD przeskawkiwanie w stacjonarnym
- vcd inne filmy się konwertują ok nawet z napisami (co prawda zawsze akurat byly kodowane divixem) ten nie
- subrip raz te same napisy konwertuje z polskimi znakami ( do srt) do ssa bez dlaczego ?
- metod (programów) konwersji były trzy za każdym razem inny problem albo dzwięk z obrazem są ok ale napisy z krzaczkami, albo napisy dobre a film podskakuje i dzwięk rozjechany
-co mi zmieniło plik źródłowy i jakim prawem jeżeli tego nie kazałem robić żadnemu programowi
PIkul jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2005, 13:47   #8
PIkul
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 31.05.2005
Posty: 6
PIkul w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Piotr
Mam pakiet kodeków
Sprawdzam gspotem pokazuje mi że je właśnie mam

PS
Zle na górze napisałem nie instalowałem żadnych nowych kodeków.
Po za tym winavi to chyba sam sobie wszystko dostarcza nie
PIkul jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.06.2005, 09:07   #9
boskimajkel
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.03.2005
Posty: 22
boskimajkel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co do metody nr 3, po dodaniu napisów w subtitle nie sprawdzaj czy dobrze są dodane, dopiero po wciśnięciu 2 razy ok, w głównym oknie to sprawdź. W TMPGEnc powinno być wszystko ok.
boskimajkel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.06.2005, 16:39   #10
PIkul
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 31.05.2005
Posty: 6
PIkul w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
sprobowalem nic to nie daje, zarowno jak subripem daje na zachodnia jak i na polską niestety.
W dvd2svcd mam już ok napisy ok dzwięk ale widoczne jest skakanie obrazu chociaz juz mniejsze.
Może ktos wie jak najlepiej poustawiać opcje dla takiego przypadku w zakladce encoder ---image quality prioryty i q factor ?
PIkul jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.