![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Yamaha Dvd S-540
Proszę uzytkowników o opinie odnośnie tego odtwarzacza DVD. Chodzi mi przedewszystkim o opinie pod kątem odtwarzania nagrywanych płytek w róznych formatach. Jakie czyta ? Z jakimi sa kłopoty ? Jestem juz tak zdesperowany po moich bojach z moim Panasonic DVD RV32, że nosze się z zamiarem zamiany na ten model. Nie chcę się nadziać po raz kolejny, dlatego najpierw chcę popytać o opinie. Poszukuje odtwarzacz, który autentycznie czyta wszelkie formaty, posiada w miarę przyzwoite parametry oraz cyfrowe wyjscie optyczne. Odtwarzanie DVD- Audio mile widziane. Polecicie mi coś ?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2003
![]() |
Hm, co prawda nie mam Yamahy ale ma ją mój znajomy, sprzęt qpił z tak zwanego prywatnego importu, przez pierwszy tydzień rewelacja, czyta CD-Audio, DVD-R (Verbatim, Datex, TDK oraz RW Esperanzy) odtwarza JPG ora MP3, niestety dziś pożyczał odemnie MP3 i JPG żeby sprawdzić bo "cóś nie hula" i Yamaha przestała odtwarzać CD-Audio ( zarówno oryginał jak i nagrane ) nie czyta JPG ani MP3. Jedynie przy DVD nie ukazuje się "No Disc" (oryginały jak i DVD-R odtwarza). Poza tym jeśli o mnie chodzi, może to subiektywne, ale nie podoba mi się wyświetlacz a i cena "sklepowa jest mocno przesadzona, a po drugie to słyszałem że tam siedzi w środku Philips, może się mylę, w każdym razie ja bym Yamahy nie wziął co innego amplituner. Osobiście qpiłem niedawno Panasonica S-75 bo mój A-350 już się wysłużył. I jestem baaardzo zadowolony. Opinie te wyrażone zostały po doświadczeniach znajomego z Yamahą i moje z Panasonicami ( aczkolwiek magnetowidu Panasonica w życiu nie qpię miałem raz i wystarczy ) z pewnością inni użytkownicy którzy mają Yamahę w domciu powiedzą więcej o swoich odczuciach.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
Ja mam S540... jak dla mnie rewelacja... zakupilem ja ok 4mies temu i nie mam zadnych problemow. Czyta wszystko (DVD-Audio niestety nie) ale co do plytek nagrywanych niema zadnego porblemu (nawet z tanimi nosnikami zarowno plus jak i minus). Czyta nawet plytke z mp3 ktorej moj komp nie czyta
![]() ![]() Co do wyswietlacza... moze i jest maly, ale wszystko jest ladnie wyswietlane na TV, wiec mnie osobiscie to nie przeszkadza. pozdro!
Z prochu powstałeś... więc się otrzep!!! ![]() pozdro4@LL ! Ostatnio zmieniany przez Jabson : 04.03.2004 o godz. 00:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.11.2003
![]() |
Ja mialem do tej pory: Pioneera, JVC ,Panasonica, Yamaha 510, Yamaha 530 i teraz mam Yamaha 540. Yamaha jest najlepsza. Czyta wszystko i nie ma z nia zadnych problemow. Model S540 ma troche zle pomyslany wyswietlacz. Poprzednie modele pod tym wzgledem byly lepsze. Moim zdaniem to jest jeden z najlepszych DVD na rynku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
![]()
Jak ja lubie czytać takie pościki jak te dwa ostatnie chyba sie naucze na pamięc.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Na pewno stratny z tego powodu nie bedziesz
![]() A wracajac do wyswietlaczy, jaki wyswietlacz miala S530? blink_182, czy Twoja 540 tez jest taka troche glosna? pozdro!
![]() |
#7 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
też mam tą Yamahę i jestem b. zadowolony
![]()
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
![]() |
CV, czy Twoja tez przy niektorych plytkach glosniej chodzi?
![]() |
#9 | |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
![]() |
aha, to podobnie jak u mnie.. ale mam pare takich audio co chodza glosniej...
pozdro!
![]() |
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.10.2003
![]() |
ja też mam Yamahę i chciałem tylko dodać że posiada ona w meni funkcje ustawiania koloru , ostrosci i kontrastu, tak jak na telewizorze, co pozwala ją idealnie zestroić nawet z kiepskim telewizorem, chyba niewiele sprzętów ma taką opcję, a co do odczytu to czyta płyty nawet takie przy których iine odtwarzacze się już dawno poddały, jedyną wadą może tego sprzętu jest to że nie można wysunąć płyty z pilota , trzeba to robić ręcznie, no ale co to za wada... taka sobie drobnostka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Mozna wysunac z pilota, kolejna nieudokumentowana funkcja, wciskasz i trzymasz dluzej STOP, jakos przypadkiem kiedys wcisnalem na dluzej i sie wysunela
![]() pozdro!
![]() |
|
|