![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.02.2006
![]() |
![]()
Witam !!!
Trochę na forum o tym poczytałem ale nic dokładnie pasującego do mojego problemu nie znalazłem . Oto problem : Mam kino domowe JAMO ( nie pamiętam modelu ale kosztuje coś koło 800 zł tanie ) . Do niedawna wszystko było w pożądku ale ostatnio zauważyłem że zacina mi filmy DVD w czasie odtwarzania . Jest to o tyle nietypowe że płyty sa w stanie idealnym a film zacina się w róznych miejscach w zależności od kaprysu odtwarzacza . Czasami cały filmy odtworzy bez problemu innym razem ten sam film zacina się prawie od początku ( pikseluje lub całkowicie zatrzymuje ) . Nie ma reguły w którym miejscu się zatnie . Filmy które się zacinają są nagrywane prze ze mnie jako kopie ( posiadam oryginały że by wszystko było jasne ) . Kopiuję za pomocą DVD Shrink , zapisuje jako obraz płyty na dysk a pużniej Nero 6 Express nagrywam na płytę ( Verbatim 1 warstwowa DVD RW + ) jako obraz z szybkością x4 . Jaki może być powód / powody zacinanie się płyt . Napewno nie jest to wina zarysowań , co może powodować tak niereguralne zacinanie . OStatnio zakupiłem DVD Mante Princa 1 i mam podobny problem ale po wysunięciu szuflady z odtwarzaczem ( mała przestrzeń i mógł się nagrzewać ) tak że był całkowicie na zewnątrz , płyty przestały się zacinać . Czy to wina DVD Shrink a może Nero lub odtwarzacza . Wiem że podobne tematy zostały juz poruszone ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi . Proszę o odpowiedz |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.04.2005
![]() |
Cytat:
pozdroo!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.02.2006
![]() |
re
To nie jest zabrudzenie lasera , kupiłem płytę samoczyszczącą , to nic nie dało wciąż się zacina , jaki może być inny powód ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.01.2006
![]() |
Nie wiem dlaczego tak sie dzieje, ale u mnie jest podobnie. Ja rowniez nie mam markowego sprzetu i niektore filmy (powtarzam - niektore) sie zacinaja, a np. u szwagra ida bez zacinania. z niektorymi filmami jest odwrotnie. Czasmai pomaga po prostu albo wylaczenie i wlaczenie oddtwarzacza jeszcze raz.. A jesli i to nie pomaga (dzieje mi sie tak srednioz jednym filmem na 50) - ogladam go na laptopie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.08.2003
![]() |
Zrób test odczytu płyty np. w Nero CD-DVD Speed. Moim zdaniem to wina płyty. Jeśli to są rzeczywiście Verbatimy RW, to był wątek o tym, że się źle nagrywają. Przypuszczam jednak, że chodzi ci o DVD+R. Jeśli tak, to które MCC003, MCC004 Pearl White? Nie napisałeś też, jaką masz nagrywarkę, jaki bios. Może spróbuj nagrywać na płytyach Sony - te mają ostatnio dobre opinie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 14.05.2005
![]() |
Jeżeli nagrywasz na płytach DVD-RW to wydaje mi się, że wina leży po stronie płyty. Próbowałeś nagrywać na płytach DVD-R lub DVD+R?
![]() |
#7 | |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|