![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.08.2003
![]() |
Do oryginalnego filmu którego główny rdzeń znajdował się na VTS_02_X.VOB
dodalem drugą fonie po przez rozebranie filmu na drobne vobedit.exe (demux) -video, fonia, napisy, celltimesy. Po dodaniu drugiej foni (ac3) pozbierałem to do kupy i otrzymalem film bez menu za to zaczynający się od VTS_01_1.VOB. Teraz chciałem zaimortowac menu z filmu oryginalnego za pomoca Pgcedit (zawsze tym robilem) i napotkałem na problemy bo menu nie chce się zaimportowac kiedy główny rdzeń filmu opieral się na VTS_02 do filmu który znajduje się teraz w VTS_01. Moje pytanie jak zmienić chodzący film znajdujący się w vob_01 na chodzący film ktory byłby na vob_02. Gdzie szukać tych ustawień czy w VIDEO_TS.IFO czy VTS_01_0.IFO Jakim programem to zmienić? (vobedit?, Ifoedit?) |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
- DIF4U - do rozłożenia filmu na czynniki; - Scenaid + Scenarist do złożenia wszystkiego do kupy i dodania dodatkowych audio/napisów; - BatchUpdateIfo - do updatu plików ifo. Cytat:
![]() Inna metoda, którą można wypróbować, to zaimportowanie tego nowego filmu do DVDRemake skopiowanie VTS1 (PPM na VTS i Copy VTS, później PPM na DVD i Add copied VTS), dalej wycięcie/ukrycie danych z VTS1 (PPM na Program Chains i Hide all blocks). Później dodanie tytułu do VMG Titles (add titles -> VTS2 -> Title1), modyfikacja First play i eksport DVD. Dalej można Już obrabiać w PGCEdit. Ciekawe, czy jest jeszcze inny, prostszy sposób ![]() Ale... Przed chwilą zrobiłem próbę i niezależnie od tego w którym VTS znajdował się film w oryginale w PGCEdit menu się importuje do VTS1 nowego - może co najwyżej wymagać pewnych modyfikacji komend. Musisz popełniać jakiś błąd. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|