Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 31.03.2006, 21:18   #1
IndyPoint
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.08.2003
IndyPoint w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Do oryginalnego filmu którego główny rdzeń znajdował się na VTS_02_X.VOB
dodalem drugą fonie po przez rozebranie filmu na drobne vobedit.exe (demux)
-video, fonia, napisy, celltimesy.
Po dodaniu drugiej foni (ac3) pozbierałem to do kupy i otrzymalem film bez menu za to zaczynający się od VTS_01_1.VOB. Teraz chciałem zaimortowac menu z filmu oryginalnego za pomoca Pgcedit (zawsze tym robilem) i napotkałem na problemy bo
menu nie chce się zaimportowac kiedy główny rdzeń filmu opieral się na VTS_02 do filmu
który znajduje się teraz w VTS_01.
Moje pytanie jak zmienić chodzący film znajdujący się w vob_01 na chodzący film ktory byłby na vob_02. Gdzie szukać tych ustawień czy w VIDEO_TS.IFO czy VTS_01_0.IFO
Jakim programem to zmienić? (vobedit?, Ifoedit?)
IndyPoint jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.03.2006, 23:19   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez IndyPoint
Do oryginalnego filmu którego główny rdzeń znajdował się na VTS_02_X.VOB
dodalem drugą fonie po przez rozebranie filmu na drobne vobedit.exe (demux)
-video, fonia, napisy, celltimesy.
Na przyszłość - do takiej zabawy najlepsze są:
- DIF4U - do rozłożenia filmu na czynniki;
- Scenaid + Scenarist do złożenia wszystkiego do kupy i dodania dodatkowych audio/napisów;
- BatchUpdateIfo - do updatu plików ifo.

Cytat:
Napisany przez IndyPoint
Moje pytanie jak zmienić chodzący film znajdujący się w vob_01 na chodzący film ktory byłby na vob_02. Gdzie szukać tych ustawień czy w VIDEO_TS.IFO czy VTS_01_0.IFO
Jakim programem to zmienić? (vobedit?, Ifoedit?)
Można spróbować zmienić nazwy samych plików VOB, wkleić je w oryginalną strukturę i za pomocą ifoUpdate zaktualizować wpisy w plikach ifo podając jako orginal plik vts_2_0.ifo oryginału, a jako authored plik vts_1_0.ifo twojej nowej płytki (tej z dodatkowym audio). Później trzeba by jeszcze zrobić "Get VTS sectors" w ifoEdit. Ale szczerze mówiąc to nie wiem, czy to zadziała.

Inna metoda, którą można wypróbować, to zaimportowanie tego nowego filmu do DVDRemake skopiowanie VTS1 (PPM na VTS i Copy VTS, później PPM na DVD i Add copied VTS), dalej wycięcie/ukrycie danych z VTS1 (PPM na Program Chains i Hide all blocks). Później dodanie tytułu do VMG Titles (add titles -> VTS2 -> Title1), modyfikacja First play i eksport DVD. Dalej można Już obrabiać w PGCEdit.

Ciekawe, czy jest jeszcze inny, prostszy sposób Zawsze można też zrobić nowy authoring z jakimś pustym VTS.

Ale...

Przed chwilą zrobiłem próbę i niezależnie od tego w którym VTS znajdował się film w oryginale w PGCEdit menu się importuje do VTS1 nowego - może co najwyżej wymagać pewnych modyfikacji komend. Musisz popełniać jakiś błąd.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: