![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.03.2006
![]() |
Z kamery cyfrowej-->DVD razem z godzina i datą
Otóż mam takie pytanie jak zgrac materiał z kamery cyfrowej(czym) aby była data i godzina.Do tej pory używałem Pinnacle Video Studio 9.3PL ale tam przy zgrywaniu materiału nie ma daty ani godziny.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zainteresuj się programami typu DVTimeStamp, DVdate, DVSubMaker i szukajką na forum...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ale bez sklerozy
Data rejestracji: 27.12.2005
![]() |
Witam. Proponuj***281; prostsz***261; metod***281; a mianowicie w Pinnacle masz opcj***281; tytu***322;u nak***322;adanego i tu wpisujesz dat***281; (odczytan***261; z klatki filmu- dymek gdzie s***261; wszystkie inforamacje dotycz***261;ce daty i godziny nagrania) ew. godzin***281;, wybierasz kolor i rodzaj liter, miejscse usytuowania i definiujesz czas przez jaki te informacje maj***261; by***263; wy***347;wietlane. Jest to najprostsza metoda a dane nie zaciemniaj***261; obrazu (trwaj***261; chwil***281; a potem nikn***261;). Inne programy wyci***261;gaj***261; dane ze ***347;cie***380;ki czasowej i nak***322;adaj***261; je na ca***322;y film - nie podoba mi si***281; to dzia***322;anie. Ale mo***380;e to sprawa upodobania
![]()
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Bo z tego co poczytałem na forum to większośc robi tak że zgrywa materiał z kamery do avi a potem go obrabia dalej.Ja zgrywałem za pomoca pinnacle od razu do mpega.Nie wiem czy to lepiej czy gorzej? Bo z mpega chyba nie moge juz uzyskac info o dacie i czasie? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
ale bez sklerozy
Data rejestracji: 27.12.2005
![]() |
Cytat:
Mistrzowie tego Forum i tematu - nauczyli mnie, iż warunkiem otrzymania w miarę poprawnego obrazu na DVD należy bezwzględnie postępować w sopsób następujący: 1. przechwytywanie np w Pinnacle do formatu avi 2. w tym samym programie poddać "obróbce" plik avi czyli dodać np. datę, przejścia, zrobić "wycinanki" itd 3.tak obrobiony materiał zapisać ponownie do formatu avi i koniecznie przy użyciu tego samego kodeka, który używany był przy przechwytywaniu czyli w naszym przykładzie przy użyciu programu Pinnacle 3. teraz przychodzi kolej na zrezygnowanie z dalszych działań w Pinnaclu i zastosowania np Cannopusa Procoder lub CCE a więc programów, które plik avi "przerobią" na mpeg 4.otrzymane w wyniku działań tych programów pliki "wrzucamy" do TMPEGEnc DVD Author w wyniku działania którego otrzymujemy gotową płytę DVD z pięknie zapisanym filmem. Jeśli coś żle napisałem lub mało precyzyjnie zazwałem - niezawodni Mistrzowie poprawią. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |