Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 09.10.2004, 22:50   #1
Crook
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.03.2004
Crook w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zamiana napisow

Mam obraz plytki DVD z angielskimi napisami i arabskimi (menu ma filmiki pomiedzy przejsciami do kolejnych podmenu). Montuje Daemon'em, odpalam DVDDecrypter'a w trybie IFO uaktywniam opcję Enable Stream Processing i w zakłdce Stream Processing zanacz Demux dla obrazu. Powstaja mi pliki o nazwach:
VTS_01_1 - 0xE0 - Video - MPEG-2 - 720x576 (PAL) - 16~9 - Letterboxed.M2V;
Vts_01_1.vob
Vts_01_0.ifo
VTS_01 - Chapter Information - CCE.txt
VTS_01 - Stream Information.txt

Teraz w VobEdit v0.6 w open wskazuje plik Vts_01_1.vob, biore demux i zaznaczam Demux all Subp streams. Otrzymuje pliki z tekstem.
Napisy sciagnalem ze strony http://www.cobraverde.net/napisy/index_n.htm w formacie *.stl, w Subtitle Workshop v 2.51 zapisuje jako *.srt, nastepnie srt2sup zamieniam na *.sup, zmieniam nazwe tego otrzymanego pliku na nazwe oryginalnego (czyli tego arabskiego: VTS_01_1.21.sup).
Odpalam Ifo Edit v0.96, w DVD author -> author new DVD wybieram *.m2v, wczytuje wszystkie napisy, oraz w chapters wybieram VTS_01 - Chapter Information - CCE.txt. efekt koncowy taki:
1. napisy angielskie sa zielone,
2. po przelaczeniu napsow na polskie, nie wyswietlaja sie,
3. nie ma dwieku
4. brak menu (a chcialem zeby zostalo)
Co do dzwieku to mozna wyciagnac z oryginalu i podpiac, ale mi chodzi o sposob samej wymiany pliku z tekstem. Nie wiem czy to dobrze robie.
Z gory dzieki za pomoc.
Crook jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.10.2004, 11:24   #2
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 10.07.2003
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Skoro i tak używasz VobEdit'a to równie dobrze możesz całość nim zdemuksować (DVD Decrypterem tylko zripuj potrzebne pliki na dysk). W ten sposób dostaniesz to brakujące audio.
Korekcję kolorów napisów możesz zrobić albo tak jak opisuje to Robs na swojej stronce albo przy pomocy DVD ReMake czy PGC Edit'a .
IfoEdit to bardzo podstawowe narzędzie do generowania vob'ów. Nie potrafi zrobić menu. Możesz jednak wygenerowane przez niego VOBy wkleić w oryginalną strukturę (proponuję poczytać choćby ostatnią stronę artykułu o Wielkiej Trójce -- dział DVD portalu CDRinfo.pl -- lub końcówkę tutorialu o dodawaniu napisów na mojej stronce)
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: