![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.02.2007
![]() |
Wyciąganie napisów z *.VOB
Witam!
Chciałbym prosić o pomoc - dot. wyciągania napisów z plików *.VOB. Otóż zależy mi na tym aby zapisać cały tekst wybranej przeze mnie wersji językowej w celu późniejszego przetłumaczenia. Do tej pory próbowałem pobawić się z VobSE jednak poza możliwością edycji pojedyńczych wierszy nie znalazłem tam opcji zapisującej całość tekstu do jednego pliku. Czy ktoś mógłby podsunąć mi jakieś inne rozwiązanie? Z góry dziękuję za pomoc. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Napisy w VOB s***261; w postaci obrazk***243;w.
Je***347;li chcesz mie***263; je w formie tekstowej, musisz skorzysta***263; z programu z OCR np Subripper, Vobsub, czy (jak wy***380;ej wspomnia***322; dimson) Subrip'a... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.02.2007
![]() |
Dzięki za szybką odpowiedź...
Programik ściągnięty, wstępna konfiguracja zrobiona jednak napotkałem następujący problem: ![]() Konfiguracja OCR wygląda następująco: ![]() Natomiast menu wyboru pliku: ![]() Próbowałem już różnych wariantów zarówno ze zmianą koloru czcionki jak i modyfikacją ustawień opcji OCR. Jedyna możliwość zapisania tekstu w przypadku pojawienia się screena nr 1 to po prostu wpisanie go ręcznie - wszystko OK gdyby nie to że łączna liczba wierszy to ponad 2000!!! Czy pominąłem jakąś szczególną opcję? Proszę o dalesze instrukcje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Raczej nie - nie ma specjalnie wi***281;cej do ustawiania.
Mo***380;e spr***243;buj zmniejszy***263; ustawienia odst***281;p***243;w z 7 na np. 5 lub mniej - mo***380;e przy kt***243;rym***347; zaskoczy... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|