![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
Dvdshrink
witam wszystkich wyżeraczy , mam malutkie pytanko(jestem zielony jak etykieta lecha premium).mam nagrywarke dvd i próbuje coś kopiować,
z czytanych postów niewiele kumam ale spodobał na wizus mi się program Dvdshrink.coś tam się przesuwa znaczy kompresia i o.k.ale jak jest z zabezpieczeniem płyt i wypalaniem.może ktoś wytłumaczy łopatologicznie, może ze screnami krok po kroku ,krok po kroku,krok po .. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
jak masz program do gadania "skype" lub "gg" to odezwij sie jutro okolo 11 to ci powiem jak i co bo nie nalezy zamieszczac tematow takich na forum - łamanie prawa.
pozdrawiam gg 7979731 skype -turboni lub paweł staniszewski |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Chyba nie trzeba sie z tym kryc, chociaz moze te dni sa juz policzone... pozdrawiam
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.05.2003
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.05.2003
![]() |
http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=3320
Znakomity tutorial autorstwa nieocenionego Robsa Yody. Dla Ciebie kopalnia wiedzy ![]()
![]() |
#6 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
jesli zaczynasz swoja przygode z backup'owaniem filmow ...
... polecam test dostepnych programow kopiujacych: Ahead Nero Recode 2 ver. 2.0.0.7 Elaborate Bytes CloneDVD v.1.3.11.2 DVD X Copy XPRESS DVD2one v. 1.40 DVD Shrink v. 1.3.1 Pinnacle InstantCopy v. 7.0 InterVideo DVD Copy v. 1.2 Big movie recoding quality test testowanym filmem jest oczywiscie Matrix DVD PAL ![]() pierwsze miejsce (zasluzone!) InterVideo DVD Copy ... wielkim przegranym okazal sie popularny Shrink ...
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.04.2004
![]() |
Szkoda tylko że nie można tego połączyć, funkcjonalności i obsługi DVD Shrink'a i jakości InterVideo. W DVDCopy nie jest łatwo ustawić domyślną ścieżkę dźwiękową i napisy oraz wywalić menu, mi się to nie udało. Natomiast DVDshrink jest łatwiejszy w konfiguracji i mamy większy wpływ na materiał wynikowy, szkoda tylko że jakość marna przy filmach powyżej 2h ale i tak rużnica jest prawie niezaważalna.
Natomiast jeżeli chodzi o DVD X Copy to wyleciał na zbity pysk kiedy zabrakło napisów, program ma to do siebie że transkoduje i zgrywa zawartość płyty w locie następnie bezpośrednio nagrywa na czystą DVDR przez co nie można nawet sprawdzić co z tego wyszło a wyszło wielkie G... Jak zwykle wybrałem ścieżkę dźwiękową (można wybrać tylko jedną -minus- ) oraz napisy (również tylko jedne -minus- ) odpowiednio angielski i polski. START, po ok półtorej godz. mam płytke wypaloną z filmem, sprawdzam, i... brak jakichkolwiek napisów <<zrobiłem się czerwony a młyta posypała się w drobny mak 7 zeta w plecy>> program szybciej wyleciał niż wleciał. Obecnie do dłuższych filmów używam InterVideo a do krutszych lub poprostu do wywalenia zbędnych dodatków, DVDShrink'a (takich jak reklamówki czy menu, dodatkowe napisy). Pozdro.
![]() |
|
|