![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.09.2003
![]() |
Pomocy przy tworzeniu płytki VCD !
Nagrywałem już kilka filmów w systemie VCD i nie było komplikacji z odtworzeniem ich na DVD ale po tygodniowej przerwie pojawiły sie problemy . Po nagraniu płytki za pomocą Nero 6015 i 6019 a dokładniej Nero Vision (już nagrywałem wcześniej jak pisałem) w folderze MPEGAV znajdującym na płytce po nagraniu jest tylko plik roboczy !! Filmu nie moge odtworzyć - nie ma obrazu a głos jest strasznie postrzępiony !? Czy ktoś może mi pomóc !! Zeby pomóc wyjaśnić problem powiem jak przerabiam filmy - najpierw wyodrębiam dzwięk (NanDubem) potem przepuszczam przez Wave Editora , teksty przerabiam na programie Subtitle Tool następnie łącze teksty + film w NanDubie i tworze video server , sygnał podaje razem z dzwiękiem na TMPGnc gdzie poddany jest konwersji (ustawienia są wporządku bo już pisałem na ten temat wcześniej z Robs Yodą). Następnie włączam Nero i wybieram nagrywanie VCD . Przed nagraniem tylko plik ponownie poddany jest konwersji(około 1g20m).Jednak po nagraniu niestety klapa !!Prosze doradcie co jest nie tak ??
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Pomocy przy tworzeniu płytki VCD !
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Konwersja która następuje w Nero jest niezależna ode mnie . On sam ją wykonuje nie wyświetlając żadnego komunikatu ! Jeżeli to wina programu do nagrywania to jak zaradzic !?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Ja jak pisałem już nagrywałem filmy VCD na Nero 6015 i nie było problemów a teraz rzeczywiście nie chce nagrywać tylko najpierw mi konwertuje tylko dlaczego nie wiem i nie potrafie tego zmienić . W tej chwili mam Nero 6019 ponieważ ma o wiele więcej możliwości jeśli chodzi o tworzenie płyt z filmami ale tak samo najpierw je konwertuje . Może ktoś wie jak temu zaradzić ??
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Zmieniłem Nero na 5.5.10.42 i byłoby dobrze ale jak przeciągne plik wielkości 750mb to mam komunikat że brak pamięci a przecież mam 5 Gb wolnego miejsca . Co tu jest grane !?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Zmień wersje językową z polskiej na angielską.
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
W tej chwili już moge przeciągać pliki o pojemności 750mb musiałem wyjść i wyłączyłem kompa najwidoczniej to spowodowalo poprawe ale niestety znowu mam komunikat że pliki nie są w formacie VideoCD . Przecież w TMPGnc miałem ustawione na unlock.mcf , 2-pass VBR i system MPEG-1 Video cd non standart oraz bitrade 1150 a min na 600 , może gdzieś jednak popełniłem błąd ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
W Nero odznacz (odptasz) CD-zgodny ze standardem.
![]() |
|
|