![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
DvdReMake - jak wyciąć reklamy ?
Wiem,że to proste ale mi nic nie wychodzi.Jeżeli ktoś mógłby mi streszczyć jak wyciąć reklamy programem DvdReMake byłbym wielce zobowiązany.
Ostatnio zmieniany przez Jacente : 06.07.2005 o godz. 17:33 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Streścić, hmm... Nie ma jakiegoś 'magicznej' ikony 'Wytnij reklamy'. Owszem, można w DVDRemake zrobić to na kilka sposobów, ale musisz orientować się trochę w strukturze i komendach DVD. Wycięcie reklam polega na odpowiedniej modyfikacji tych komend tak, aby pominąć wyświetlanie tytułu. Najprościej można to uzyskać przepisując post commands do pre commands danego tytułu. Metoda ta jest wykorzystywana w programie PGCEdit - opcja Kill playback. Polecam ten właśnie program, jeśli nie czujesz się za mocno w stukturze DVD
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Hide block w DVDRemake zamienie materiał wideo (tu reklamy) na czarną planszę wyświetlaną przez ok. 3 sekundy. Ma to swoje zalety - nie wnikając w strukturę DVD wyłączamy niechciane reklamy. Ale ma też i wady: mniejsza to, że oglądamy przez chwilę czarną planszę. Większa - czasami jest kilka reklam wyświetlanych jedna po drugiej. Wyłączenie ich opcją 'hide block' wydłuża czas wyświetlania czarnej planszy, a w niektórych przypadkach skutkowało pojawieniem się błędu odtwarzania na stacjonarnych z komunikatami typu 'przeczyść płytę'
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
Jestem "zielony" w tej materii stąd moje następne pytanie: czy można w programie PGCEdit ominąć reklamę nie tracąc ani sekundy filmu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nie do końca rozumiem pytanie, ale ostrożnie powiem tak
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|