Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 18.10.2004, 23:56   #1
D-fens
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.02.2003
D-fens w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVD Maestro + synchro napisów

Ludziska! Walczę z filmem w NTSC, wszystko idzie zgodnie z instrukcjami i poradami i na razie do pewnego etapu udaje się elegancko ale ... nie mogę nigdzie namierzyc opcji do przesunięcia wszystkich napisów o 00:04:25:26 bo zaczynają mi się pojawiać o te 4 z kawałkiem sekundy za wcześnie. Próbowałem to zrobić w Subtitle Worshop + MaestroSBT ale DVDMaestro tego nie widzi i dalej wrzuca mi je od samego początku. Synchro napisów wydaje się być po przesunięciu OK, ale nie mogę tego zrobić. No i oczywiście zwracam się do szanownego forum o poradę.
A i może przy okazji wiecie dlaczego nie chce mi podglądu wyświetlić? Mogę tylko przy robieniu chapterów oglądać poszczególne klatki z filmu, bez dźwięku. Film jak wspomniałem jest w $$@$% NTSC.

A może ktoś przy okazji ma pliczek z gotowcem do Szeregowca Ryan'a?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.10.2004, 09:23   #2
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 10.07.2003
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Podejrzyj plik .son i zobacz jak tam są ustawione czasy. Wydaje mi się, że Subtitle Workshop potrafi wczytać .son (choć w miejscu napisów będą się pokazywały nazwy odpowiednich bitmap). Jeśli czasy są takie jak powinny być tzn przesunięte o prawie 4 minuty 26 sekund to nie widzę powodu by Maestro miało ustawiać je jakoś inaczej (no chyba, że to jakaś lewa wersja DVDMaestro).
Na temat podglądu w DVD Maestro było mnóstwo razy (Ravisent Cineplayer 1.0)
Co do gotowca to zerknij na www.cobraverde.net może tam coś znajdziesz.
Stary 28.10.2004, 13:34   #3
D-fens
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.02.2003
D-fens w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sorki, że znowu wyciągam temat ale prawie wszystko się udało z wyjątkiem przesunięcia napisów. Subtitle workszop nie chce otworzyc pliku .son wiec tu nic nie poradze. Probowalem innych tricków - zmieniałem przesuwałem czas "oryginalnych" napisów z naphoo.napisy.info - nic nie dało. W Subtitle Workszop przesunąłem je i wyexportowałem do pliku .stl - tym razem DVDMaestro nie chce ich zaimportować - niby widzi plik do importu ale po kliknięciu OK nie ma ich na pasku z napisami, tym bardziej w podglądzie nic się nie wyświetla.

Gdzie robię błąd?? :\
Stary 29.10.2004, 11:51   #4
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 10.07.2003
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie wiem co Ci poradzić Plik .stl to plik tekstowy podejrzyj może co siedzi w środku. DVD Maestro nie wywala żadnego błędu?
Może spróbuj te napisy ściągnięte z sieci przekonwertować do SSA w SubEdit Playerze (przy okazji przesuwając o te nieszczęsne 4 minuty), wczytać SSA do MaestroSBT i dalej to już wiesz... (czyli zacznij jeszcze raz )
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: