![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.02.2003
![]() |
DVD Maestro + synchro napisów
Ludziska! Walczę z filmem w NTSC, wszystko idzie zgodnie z instrukcjami i poradami i na razie do pewnego etapu udaje się elegancko ale ... nie mogę nigdzie namierzyc opcji do przesunięcia wszystkich napisów o 00:04:25:26 bo zaczynają mi się pojawiać o te 4 z kawałkiem sekundy za wcześnie. Próbowałem to zrobić w Subtitle Worshop + MaestroSBT ale DVDMaestro tego nie widzi i dalej wrzuca mi je od samego początku. Synchro napisów wydaje się być po przesunięciu OK, ale nie mogę tego zrobić. No i oczywiście zwracam się do szanownego forum o poradę.
A i może przy okazji wiecie dlaczego nie chce mi podglądu wyświetlić? Mogę tylko przy robieniu chapterów oglądać poszczególne klatki z filmu, bez dźwięku. Film jak wspomniałem jest w $$@$% NTSC. A może ktoś przy okazji ma pliczek z gotowcem do Szeregowca Ryan'a? ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Podejrzyj plik .son i zobacz jak tam są ustawione czasy. Wydaje mi się, że Subtitle Workshop potrafi wczytać .son (choć w miejscu napisów będą się pokazywały nazwy odpowiednich bitmap). Jeśli czasy są takie jak powinny być tzn przesunięte o prawie 4 minuty 26 sekund to nie widzę powodu by Maestro miało ustawiać je jakoś inaczej (no chyba, że to jakaś lewa wersja DVDMaestro).
Na temat podglądu w DVD Maestro było mnóstwo razy (Ravisent Cineplayer 1.0) Co do gotowca to zerknij na www.cobraverde.net może tam coś znajdziesz.
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.02.2003
![]() |
Sorki, że znowu wyciągam temat ale prawie wszystko się udało z wyjątkiem przesunięcia napisów. Subtitle workszop nie chce otworzyc pliku .son wiec tu nic nie poradze. Probowalem innych tricków - zmieniałem przesuwałem czas "oryginalnych" napisów z naphoo.napisy.info - nic nie dało. W Subtitle Workszop przesunąłem je i wyexportowałem do pliku .stl - tym razem DVDMaestro nie chce ich zaimportować - niby widzi plik do importu ale po kliknięciu OK nie ma ich na pasku z napisami, tym bardziej w podglądzie nic się nie wyświetla.
Gdzie robię błąd?? :\
![]() |
#4 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Nie wiem co Ci poradzić
![]() Może spróbuj te napisy ściągnięte z sieci przekonwertować do SSA w SubEdit Playerze (przy okazji przesuwając o te nieszczęsne 4 minuty), wczytać SSA do MaestroSBT i dalej to już wiesz... (czyli zacznij jeszcze raz ![]()
![]() |
![]() |
|
|