![]() |
Ilość załączników: 1
Biosik jest rewelacyjny zapodaje wynik z Kprobe
|
he he fakt biosik zmodyfikowany przez Jabson'a jak do tej pory The Best. Pozdro bo z pierwszym na tej stronie biosem mialem maly problem ale juz jest Suppper. Jeszcze raz pozdro dla Jabson'z :mruga:
Ps Oto wyn9ik Esperki z tym biosem mialem jeszcze jeden z przedz zmiany ale jakis koles krzyknal abym uzyl plytki pod kubek wiec... sie powstrzymalem :) wynik byl fatalny ale plytka smiga jak dlugo? niewiem czas pokaze |
Witam !
Wgrałem firmware GSC2 mod Jabson, nagrywarka ładnie sie zfleszowała i z 451S mam 851S :spoko: Na pierwszy ogień poszła Esperanza DVD+R x4 , wypaliła się z maksymalną predkością i jest wszystko ok , następna Intenso DVD+R x4 też wypalona z max prędkością i wszystko gra i buczy :piwo: Podekscytowany takim obrotem sprawy sprawdziłem jeszcze jak sobie poradzi nagrywareczka z Platinium DVD+R x8 i tu już mały ból pierwszą wypaliło bez problemu, chociaż na początku były problemy z rozpędzeniem się płytki ale po około 1 minuty ruszyło i hurra nagrało się super, jeszcze tylko sprawdzenie w stacjonarnym odtwarzaczu :) , zapodałem jeszcze jedną Platinium DVD+R x8 bo akurat miałem film zrzucony na 2 płytki i tu też to samo co przy 1 płytce ( na początku problem z rozpędzeniem 1 minuta i nagrywa) ulga nagrało !!!!. Niestety po włożeniu do odtwarzacza a póżniej do nagrywarki płytka nie jest rozpoznawana przez napęd DVD oraz nagrywarkę. Po bliższym przyglądnieciu się warstwie zapisanej przy końcu jest przerwa na 1 mm i znów warstwa nagrana. Niestety nie wiem z czego to się wzieło 1 płytka jest nagrana w całości . ??? Czy może ktoś wie w czym problem (chociaż w czasie nagrywania (Nero 6.3.1.15) spadł bufor odczytu z dysku tak do połowy a w nagrywarce prawie do zera ) może to przez to całe to zamieszanie. Proszę o jakieś sugestie z góry dziękuje i pozdrawiam :) |
Ciesze sie ze mod nie sprawia wiekszych problemow... :)
A co do problemu z esperką 8x, sproboj zapodac tego moda :) poprawione nagrywanie z predkoscia 8x dla plyt +R :) pozdro! |
domestos a moze miales jakis brud na plytce?
|
Witam :)
Płytki były bez zarzutu wyciągnięte z nowego opakowania, ja raczej takich numerów nie odstawiam i nie wsadzam co popadnie do napędu :) pozdrawiam |
851 SX (usb2)
Cytat:
|
Nie wiem czy beda pasowac... nie znam nikogo kto by mial 851 pod USB, wiec nie moglem tego sprawdzic...
|
to prawda bios jest swietny wręcz rewelacyjny do palenia dvd+r i dvd-r PI średnie spadło z 150 na poniżej 1 na płytach platinum lecz do cd-r tragedia połowy płyt nie widzi w nagrywarce, musiałem wrócić do 451S
|
u mnie nie ma zadnego problemu z cd-r/rw... poza tym cedeki i pale innym palnikiem... ten mam tylko do dvd... choc jak mowie dc tez ladnie pali...
pozdro! |
?Hmmm
I tak go wgralem, jest lepszy od tego orginalnego.
Kto mi powie jak mam wrocic w razie czego do orginalnego ?? Chcialem sprawdzic ten ze stronki liteona DR8GS0H i teraz nie chce sie instalowac. |
jako kupiłeś nagrywarkę 451 czy 851?
|
851
851 z tym ze nie jest to ta wersja czarna ze strony liteon tylko normalna lezaca w obudowie.
|
ja mam 451, całe przechodzenie 451@851@812@851@451 jest proste
|
A u mnie na Esperanzy dvd+r x 4 po nagraniu z minimalną prędkością w teście Kprobe pokazało ponad 400 błędów PI. Nagrywałem Clonem DVD2. Jeszcze za kilka dni sprawdzę na Platinium Plus i dam znać, jak poszło.
Pozdr. Z.K. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:05. |