![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.03.2004
![]() |
![]()
Problem jest następujący -
Primary IDE -> Master HDD (Samsung 80gb) ; Slave HDD (Samsung 20gb).. Secondary IDE -> Master LDW 451s ; Slave LG Cd-rom No i tak. Przy tym układzie przesyłanie danych było w miarę OK, ale bardzo często, podczas nagrywania płyty, komputer się resetował (gdy wyłączyłem auto-reset - ciemnoniebieski ekran o zrzucaniu fizycznej pamięci). Czasem też gdy w jakikolwiek sposób 451s był wykorzystywany. Po zmianie - Primary IDE -> Master HDD (Samsung 80gb) ; Slave LDW 451s Secondary IDE -> Master HDD (Samsung 20gb) ; Slave LG Cd-rom Transfer mocno opadł, a przy przegrywaniu z jednego dysku na drugi wyskakiwał owy błąd, o nagrywaniu nic nie wiem. Zmiana kolejna (pozbycie się LG) - Primary IDE -> Master HDD (Samsung 80gb) Secondary IDE -> Master LDW 451s ; Slave HDD (Samsung 20gb) Między dyskami są straszne wahania - zaczyna od 14.000kb/s, schodzi do 2.000kb/s, potem waha się miedzy 4.000 a 6.000.. Czytanie CD jest ok. 5.000kb/s, a DVD -- 3.000 (!) kb/s. Jak podpiąć by było ok z przesyłaniem danych? Ktoś wie czemu tak się resetuje? Miałem to samo przy LG 4120b Combo (układ #1).. Thanks in Advance, Nuriko |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.01.2004
![]() |
Prawdopodobnie zasilacz kiepskiej jakosci, swoja droga jaki masz?Pierwsze ustawieni bylo najlepsze tylko ten zasilacz prawdopodobnie jest kiepski (kup jakis markowy ).Ja miałem tak samo restartował mi przy byle czym zmieniłem zasilacz i jest ok, kupiłem MODECOM-a i jest dobrze
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Nie ma to jakiejś nazwy o ile widzę...
Switching Power Supply Model ST-235ATX (2.01) |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
uuu 235watt :/ - wymien to
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Zamierzam to zrobić. Ale na ilu watowy? Mam do wyboru -- 300wat, za 70zł, i 400wat za 200zł... ><;
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Zapomniałem dodać co ma nakarmić -- 2 dyski twarde (20/80gb), 451s dvd-rw ; lg cd-rom, 1,3ghz duron, radeon 9500pro, i stacje dyskietek
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
przeklina i nabija posty
Data rejestracji: 22.02.2004
![]() |
ja bym wzial 360 za 200
![]() strzelam ze ten za 70 zl to jakis gowniany codegen poczytaj sobie testy zasilaczy bo kupic badziewny a niby mocny to wcale zduzo nie pomoze.
#8 |
Nowy na forum
![]() |
No cóż. Mam ten 70-, i już był reset... Jutro wymieniam na ten za 200-, i zobaczymy.. Ale jeśli to nie zasilacz, to co to może być?
|
![]() |
![]() |
#9 |
przeklina i nabija posty
Data rejestracji: 22.02.2004
![]() |
jak nie zasilka to
blady pamieci, albo problem z prockiem. mozliwe jest ze komp sie zabardzo grzeje albo zabardzo podkrecony i brakuje pradu. mozliwe jest jeszcze wadliwe oproramowanie, wirusek. swego czasu moj p3 700 tez sie wywalal (blue scrin) dosc czesto i co bylo lekko denerwujace, update przedewszystkim jak juz masz podlaczona ta zasilke to sprawdz napiecia. np speed fan'em
Fotograf Ślubny | Fotografia Ślubna | Fotografia Ślubna Warszawa | Sesje Zdjęciowe | Sesja Zdjęciowa | Fotografia Ślubna Warszawa | Fotograf Ślubny Warszawa Ostatnio zmieniany przez barraqda : 29.03.2004 o godz. 19:02 |
![]() |
![]() |
#10 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Witam! Na bank zailacz. Kup Chiefteca 360W za 200 pln i bedzie ok. Powodzenia
|
![]() |
![]() |
|
|