![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.03.2004
![]() |
451s problem "przepala plyty"
Witam
451s mam ok. miesiaca caly czas sprawowala sie dobrze (chodzi o nagrywanie DVD) od paru dni pojawil sie problem: kopiuje plyte wszystko OK ale przy 98% konczy nagrywanie (tak jakby zabraklo miejsca na plycie)i zaczyna wypalac plyte od poczatku (te brakujace 2%) nastepnie program konczy nagrywanie komunikatem o blednym nosniku, efektem tego jest nadpalony poczatek plyty no i plyta kosza ![]() CDR wypalaja sie bez problemu Bardzo prosze o jakas pomoc Pzdr. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.02.2004
![]() |
no ale nie podajesz nic więcej poza tą informacja( a jakiej firmy masz płytke i bios) ale mniejsza o to. U mnie robiło sie to samo na płytkach -r . w czym tkwił problem tego na 100% nie wiem ale wydaje się że wine ponosi oprogramowanie do nagrywania płyt. zmien je i zrób update biosu na nowy.( mnie przepalał płytki clone dvd zmieniłem na dvd shrink i jest ok na 10 płytek 10 ok)
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.03.2004
![]() |
Plyty i bios raczej nie powinny miec znaczenia poniewaz od zakupu nie zmienialem biosu a plyt kupilem od razu 40 (wiec sa z jednego rzutu Esperanza -DVDR) i wszystko bylo OK, ale moze faktycznie przyczyna tkwi w sofcie bo instalowalem ostatnio troche innych programow do zgrywania DVD.
Pzdr. |
![]() |
![]() |
|
|