Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.04.2004, 00:18   #1
CM
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.03.2004
CM w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
451s problem "przepala plyty"

Witam
451s mam ok. miesiaca caly czas sprawowala sie dobrze (chodzi o nagrywanie DVD) od paru dni pojawil sie problem: kopiuje plyte wszystko OK ale przy 98% konczy nagrywanie (tak jakby zabraklo miejsca na plycie)i zaczyna wypalac plyte od poczatku (te brakujace 2%) nastepnie program konczy nagrywanie komunikatem o blednym nosniku, efektem tego jest nadpalony poczatek plyty no i plyta kosza dodam ze towarzysza temu dziwne zgrzyty .
CDR wypalaja sie bez problemu
Bardzo prosze o jakas pomoc
Pzdr.
CM jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.04.2004, 19:10   #2
wikk
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.02.2004
wikk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no ale nie podajesz nic więcej poza tą informacja( a jakiej firmy masz płytke i bios) ale mniejsza o to. U mnie robiło sie to samo na płytkach -r . w czym tkwił problem tego na 100% nie wiem ale wydaje się że wine ponosi oprogramowanie do nagrywania płyt. zmien je i zrób update biosu na nowy.( mnie przepalał płytki clone dvd zmieniłem na dvd shrink i jest ok na 10 płytek 10 ok)
wikk jest offline  
Stary 02.04.2004, 08:23   #3
CM
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.03.2004
CM w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Plyty i bios raczej nie powinny miec znaczenia poniewaz od zakupu nie zmienialem biosu a plyt kupilem od razu 40 (wiec sa z jednego rzutu Esperanza -DVDR) i wszystko bylo OK, ale moze faktycznie przyczyna tkwi w sofcie bo instalowalem ostatnio troche innych programow do zgrywania DVD.

Pzdr.
CM jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: