![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.07.2004
![]() |
![]()
Mam ostatnio spory dylemat. Musze zakupic drukarke do plyt, z tym ze nie wiem czy kupic termosublimacyjna ktora drukuje na wszystkich rodzajach plyt, czy normalna atramentowa z funkcja drukowania na plytach, gdzie moge drukowac normalne kolorowe plytki ale za to tylko na bialych plytkach ktorych jest coraz mniej... POMOCY!!!
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() |
Skoro - jak sam piszesz - termosublimacyjna drukarka do płyt drukuje na wszystkich rodzajach płyt, a atramentowa tylko na białych - to jaki masz problem? Dla mnie wybór byłby oczywisty! Jeśli kwestią jest cena - to pamiętaj, że w większości przypadków - na oszczędnościach traci się podwójnie!
------ Czemu większość ludzi woli "zakupić" sprzęt, zamiast poprostu go "kupić" ? Ostatnio zmieniany przez mr.max : 08.08.2004 o godz. 14:33 |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.07.2002
![]() |
tylko niestey jakosc drukarek termosublimacyjnych jest ten teges :/
Ja bym zostal przy atramencie - nosniki mozna tanio za granica kupic (np ritek G05 printable ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Chyba nie jest tak tragicznie? Moim zdaniem, kupując atramentówkę do robienia nadruków na płytach trzeba zdawać sobie sprawę z kilku wad takiego rozwiązania:
1. Skazany jesteś na jeden rodzaj nośników - tzn. z powierzchnią do nadruku. Może się więc zdarzyć, że nawet w żadnym większym mieście nie znajdziesz ich akurat wtedy kiedy będą Ci potrzebne. 2. Atramentówki są naprawdę drogie w użytkowaniu. Kuszą niską ceną urządzenia, ale koszty eksploatacji są bardzo duże - w niektórych przypadkach koszt oryginalnego wkładu z atramentem to ponad 100% ceny drukarki!!! Ja mam Epsona C70 - doskonały do drukowania zdięć, chociaż nie nadaje się do nadruków na cd - koszty atramentu: 160zł za czarny, i 3 x 75zł za kolory.... i nawet nie drukując zdięc - starcza na bardzo krótko... a z wkładami od innych producentów lepiej nie ryzykować, bo można zatkać głowicę drukującą na stałe zintegrowaną z drukarką (wiem z doświadczenia na innym Epsonie). Przeanalizuj koszt kupienia nośników za granicą. Czy oby napewno jest to opłacalne? Chyba, że masz jakieś swoje sposoby na tanie dostawy... Ja chciałem w zagranicznym sklepie kupić nagrywarkę DVD za 129 euro. Uznałem tę cenę za bardzo atrakcyjną, niestety koszt dostawy do Polski to kolejne 50 euro... |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.11.2003
![]() |
Drukowałem płytki na Canonie i865 teraz na Epsonie R200. Wydaje mi się, że Canon lepszy. Nośniki zawsze znajdziesz w necie, są droższe od zwykłych ale ich jakość jest lepsza.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Ja mam drukare EPSON R200 i jestem zadowolony. Widziałem tez wydruki z Canona I865 i powiem są troszeczkę lepsze ale Canon jest drukarą z jeszcze wyższej półki.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() "Popatrzę, poszukam, zrozumiem więcej i wreszcie sam... włącze się do akcji" ^_^ |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Mają Pioneerki 108, ...i to w wielu miejscach! (a w Polsce nadal nie)
|
![]() |
![]() |
#10 |
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
A wejdż w telefony
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
W sumie to chyba kupie atramentowe. Canona I865. Atramenty sa osobno wiec jak mi sie wykonczy zolty (ktory sie zawsze najszybciej wykancza) to nie musze wszystkich kupowac. Wszystkie razem z czarnym kosztuja 70zl za szt. wiec spox. A termosublimacyjna nie wydrukuje zdjecia na plytce, gdyz robi ona tylko jedna warstwe
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Mam jeszcze jedno pytanie. Co jest lepsze: Epson R300 czy Cannon I865??
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
Cytat:
witam!!! a masz na oku jakąś kąkretną drukarkę termosublimacyjna ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Born 2 ride, ride 2 live