![]() |
Cytat:
|
To nie jest tak, ze wszystkie napedy padly w moim kompie. Pierwszy tak, natomiast drugi zdechł po wgraniu firmware na kompie w pracy. Przy czym byl to bardzo dobry markowy komp Compaq. Trzeci znowu u mnie w domu, tym razem bez ingerencji w firmware. Zresztą na moim kompie flashowalem juz wiele napedow i nigdy nie było najmniejszych problemow.
Blokade RPC zdjąłem na samym poczatku przy pomocy tego programu do flashowania. Bez tego DVD Genie nic nie poradzi, bo najpierw trzeba zdjąc blokadę regionalną z napedu. Nie mam juz ochoty na kolejna reklamacje tego chłamu, szkoda mi czasu i pieniedzy, Omnipatcher ozywił Litka, ale wkurza mnie, że wywala sie przy wgraniu oryginalnego firmware. Tak wiec drodzy moi Liteon to chłam jakich mało i nie kupujcie tego, chyba, że chcecie mieć problemy. |
Cytat:
Tak zrób! :taktak: Zresztą nie zwalaj od razu winy na Litka :nie: Jeżeli to już kolejny raz na kolejnym egzemplarzu To może coś w twoim kompie robi im kuku :> |
ta zdejmij zabezpieczenie rpc w litku i uzyj np starego programu - ale darmowego dvd region killer i po klopocie :)
|
No i nie nacieszylem się długo nowa nagrywarką. Pomózcie mi, bo juz nie mam sily na to dziadostwo z Liteona. Od polowy października mam juz trzecią nagrywarke. Poprzednie dwie padly przy wgrywaniu nowego oryginalnego firmaware. Ta trzecia SOHW 1633 przeżyla dwie zmiany firmware i myślałem, że juz wszytsko bedzie ok. Wczoraj ściagałem z netu nowe Nero itp, generalnie uaktualnienia i postanowiłem w końcu sprawdzic, czy przy pomocy DVD Genie bez problemu uda mi sie uruchomic film z Regionu 1.
Zainstalowalem DVD Genie, wybralem opcje ustawienia Windowsa na region 0, wlozylem plytę do odtwarzacza i to byl koniec. Litek już tylko mrugal do mnie lampka, tym razem na zielono. Nie wiem o co w tym chodzi, no przeciez DVD Genie nie zmienia nic w napędzie, tylko w Windowsie. Poprzednio mialem DVD ROM Litka i wszystko chodziło doskonale, DVD Genie nie robiło mu najmniejszej krzywdy. Oczywiście Omnipatcher i opcja FiX dead drive pomogła, ale dlaczego takie rzeczy sie u mnie dzieją? Probowalem wgrywac inne firmware, także ten, ktory byl fabrycznie w nagrywarce i bez zmian, lampka miga. Ma ktoś jakis pomysł? |
Cytat:
pozadna firma zawsze daja lepszy palnik ps. dvddecrypter |
Cytat:
+ AnyDVD :> |
DVD Decrypter powinnien dać radę.
|
Cytat:
pozdrawiam, Tomek PS: Probowalem przegrać plyte z filmem, ale Nero 6 odpowiedziało, że nie moze zrobic obrazu tej plyty bo jest zabezpieczona przed kopiowaniem. Sprobowalem z decss, ale tez nic nie pomoglo. Jakiego programuuzyc, zeby zrobic zwykła kopie jednowartwowej plyty bez dodatkowej kompresji? |
Cytat:
|
no to czekajmy tylko na pozytywne zalatwienie w servisie:)
|
Cytat:
Wydaje mi się, że numer seryjny na obudowie i w Nero info tool sa rózne. Jak to się mogło stać? Czy z tego powodu mogą nie uznać reklamacji? Wgrywalem firmware róznymi programami, najlepszy jest mtkflash, ale nawet ten program nie potrafił sobie poradzić ze stale świecącą na czerwono diodą. |
@tomeki moze wrzuc bin sam i tym:http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=11265
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:58. |