![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.04.2002
![]() |
yamaha s520 i przerywanie obrazu
Witam
Mam mały problem z nagranymi płytami DVD (TDK +R), mianowicie po kilku minutach odtwarzania odtwarzacz zaczyna przerywać film. Czym dłużej chodzi to gorzej. Po wyjęciu, płytki są gorące. Na oryginałach a nawet gazetowych dvd chodzi bez zarzutu. Czemu ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.11.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Mam yamahe s540 i z dvd+rw (nosnik dodany do nagrywarki liteon) chodzi bez zadnego problemu, to samo jest na s520 (sprawdzalem u znajomego). Mysle ze porzadne dvd+r beda sie odtwarzac bez zadnego problemu, tak samo zreszta jak minusy. Mozesz zreszta sprobowac z -. Powodzenia!
PS. Napisz jakie plytki Ci chodza bo tez eksperymentuje i caly czas szukam tych optymalnych. |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.11.2003
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.10.2003
![]() |
Ja też mam 540 i potwierdzam że sprzęt nie do zdarcia, czyta wszystko.Mam kilka takich płytek dvd których nie czyta żaden odtważacz, Wśród nich jest jedna perełka moja ulubiona, nie czyta jej 10 na 10 odtważaczy. jak ktos się chwali że ma dobry sprzęt to mu ją pożyczam, taka moja mała złośliwość. Przydała mi się przy zakupie sprzętu, dzieki niej jestem posiadaczem tej yamahy, był to sprzęt na którym się odpaliła bez żadnego zająknięcia.Zebyście widzieli minę sprzedawcy w M1, gdy wkładał ją do któregoś z kolei sprzętu a tu nic, przyszedł taki namolny gościu i truje, anajgorsze że chce wiedzieć co kupił zanim to zaniesie do domu, co za czasy...dawniej to było dobrze, najpierw sie płaciło a dopiero się patrzyło co sie dostało i o ile sie dostało
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.12.2003
![]() |
Chyba rzeczywiście różnica jest w jakości wykonania niśnika, lub w nagrywarce. Moja S520 czyta bezbłędnie wszystkie cztery rodzaje płyt (DVD+/-R, DVD+/-R). Używam nagrywarki LG GSA4040B>
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.04.2002
![]() |
Dzięki Wszystkim za odpowiedzi.
Powiem szczerze że nagrywarke posiadam zaledwie od dwóch tygodni a jest to lite-on (+- x osiem). Nie chciałem za dużo eksperymentować na poczatku i wyrzucić kilkanascie płytek bądź co bądź po prawie dychę za sztukę dlatego po pierwszych złych objawach wolałem zapytac bardziej doswiadczonych. Nagrywać zacząłem tylko na TDK (+ RW) i jak chodziła na odtwarzaczu - a nie odladałem całego np filmu to wrzucałem dopiero na (+R). Testując przy tym także programy z którymi stykam sie po raz pierwszy. Zgodnie z sugestiami spróbuję pobawić się z (-R) też TDK bo tylko tych mam zamiar uzywać . Ps. Udało mi sie ostatnio te same płytki wyprubować na 2 innych odtwarzaczach DVD. 1- jakiś najtańszy lg i odziwo chodzł film 3 razy w koło bez zastrzeżeń. 2- na philipsie zamknął szufladę i tyle widziano płytkę nie mówiąc o ogladnięciu czegokolwiek. Rozbieranie szuflady zapewnione. Ostatnio zmieniany przez kornik : 17.01.2004 o godz. 13:29 |
![]() |
![]() |
|
|