![]() |
Ilość załączników: 1
Pomocy mam problem.
Zgodnie z powyższymi zaleceniami przeflaszowałem moją nagrywarkę 451s do 451s poprzez bios Wajchiusza bodajże z 6 stronki tej dyskusji, wcześniej używając omnipatchera zaznaczyłem wszystkie opcje oprócz pierwszej i ostaniej. Po sflaszowaniu naqgrałem płytkę cdr tdk metallic, a następnie Dvd+RW platinium. Pozniej zgdnie z powyższymi zaleceniami odpaliłem k probe. I tutaj się bardzo rozczarowałem. Jaka może być przyczyna takiego wyniku i co mam teraz zrobić? Czy robie coś źle? Czy poinienem flashowac przez dosa czy przez win za pomocą exe. Dodam że moja wyjątkowo niewybredna stacjonarka aiwa przedtem (na 451s gsb7 ) czytała większość płytek bez problemu a tu od razu check disc. Czy może to wina fabryczna napędu?? Help !!! |
Cytat:
odpalasz kprobe->predkosc odczytu 4x->ecc 8/1-> odpalasz start i ci testuje P.S. ale najwazniejsze ze plytka ma dzialac, bo nieraz ta nawet wypalona "bezblednie", czytaj malo bledow nie zawsze dziala w odtwarzaczach stacjonarnych, a ta co ma "sieke" dziala - wszystko zalezy od odtwarzacza :\ |
Możecie flashować od razu z pliku exe.
Chce sfalszować litka 451s na 832s VSOB i bede chciał sprawdzić jakość zapisu używanym często k probe czy jakoś tak. Czy możecie podać linka z opisem procedury sprawdaania jakości to bede bardzo wdzięczny. |
mam litka 451s i ściągnięty bios od 832 jak fleszować ?
|
mam litka451 i ściągnięty bios jak fleszować na 832 :help: ??????
|
Cytat:
|
Czy ktoś próbował już nowego biosu od codegous VSOB z
http://codeguys.rpc1.org/firmwares/8...-_51S@832S.rar i czy ewentualnie aby wgrać go do mojej 451s@8321s VSOA musze wrócić do starego biosu (prosze o linki z informacjami i programami) czy też mogę flaszować od razu??? Prosze o szybką i konktretną odpowiedz. |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
ja tez mialem wczesniej 851 od codeguys na 451 (wlasciwie zmodowany przez jabsona)
to co mam teraz (832) jest dla mnie nie do przyjecia, chyba wroce do 851 |
Sadze i jest ot raczej subiektywne odczucie ze bios VSOA do litka 451 to raczej kiepski pomysl. Przed wgarniem pracowalem na na 451@851 Codeguys i bylo wkstra moja stacjonarka Pioneer 454 raczej starszy model czytal wszystko idealnie a palilem na Esperanzach, A po zmianie na 832 DL plytka w testach Kprobe pokazuje malo bledow duzo mniej niz na GSC2 a mimo to skaka obraz a koncowka to koszmar. Zastanawiam sie nad powrotem do GSC2. Awy?
|
ja sprobowalem i porazka, hawki (MCC) dotad palily mi sie z max 50, potem malalo do 20, teraz jest na starcie 350 i schodzi do 120. jak dla mnie to klapa
|
BiosikVS0B próbował ktoś???
Jak w temacie... ???
|
Cytat:
|
Witam
Posiadam litka 851s i z tego co pisza na stronie LiteOna po zamianie go na 832s strace gwarancje. A co jak wgram poprzedni firmware?? Czy w ogole da sie taka operacje przeprowadzic i czy bedzie sie dalo jakos sprawdzic czy przerabialem go na 832s??? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:48. |