![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.06.2007
![]() |
Als Dvx-305
Serdecznie Witam!
Ściągnąłem plik aktualizacyjny z internetu do mojego DVD ALS DVX-305. Postępowałem tak jak było w instrukcji zamieszczonej w pliku TXT. Włożyłem płytę, zgodziłem sie na aktualizacje odczekałem parę minut, wysunęła sie płyta i.... DVD padło... Nie reaguje na pilot, ani na przyciski na panelu. Nawet tacka na płytę sie nie wsadziła. Jak załączę ręcznie DVD i włączę Audio-Video na TV to jest tylko czarny obraz i DVD nie reaguje na nic. Czy da się jakoś to naprawić bez konieczności pójścia do serwisu ? Jestem bardzo na to wkurzony, bo czytałem artykuł że jest niemożliwe zepsuć DVD aktualizacją ze strony importera, która jest specjalnie przygotowana dla danego modelu. Plik zgadzał się, został wypalony. Chodziło mi o Polskie znaki w moim odtwarzaczu, bo zamiast ż ź ć.. robiły sie okropne wywijasy i nieraz wyraz był strasznie długi. Pozdrawiam i proszę o rychłą pomoc i odpowiedź. PS Czy komuś też się coś takiego stało? Bo się niepokoje że DVD będzie już do wyrzucenia. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Jestes pewny ze dales odpowiedni firmware ?
Sprobuj go wy***322;***261;czy***263; z gniazdka i pozniej ponownie wlaczyc |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko serwis. Programowanie flasha si***281; k***322;ania. Albo z***322;y soft, albo napi***281;cie Ci si***281; buja i w trakcie programowania mia***322;e***347; zachwianie.
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.06.2007
![]() |
A serwis mi wykryje ***380;e by***322; aktualizowany ? bo jak tak to po gwarancji i trzeba b***281;dzie p***322;aci***263;... a jak znam polskie realia to ka***380;da robota razy 10(cena)i potrwa to ze 30 dni roboczych... czyli do po***322;owy sierpnia jak nic.
jak kto***347; jeszcze cos wie niech mi pomo***380;e... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Serwis niestety pozna, ***380;e sprz***281;t jest po b***322;***281;dnej aktualizacji. Nie wiem czy w warunkach gwarancji nie jest napisane, ***380;e robisz to na w***322;asn***261; odpowiedzialno***347;***263; i producent nie ponosi... (ble, ble, ble)
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.07.2007
![]() |
Kłopociki :P
Witam, podczepię się pod temat.
Mój tato kupił taki sam odtwarzacz, postanowiłem go przetestować i okazało się, że odtwarzacz nie jest w stanie przeczytać polskich znaków z plików .txt w filmach divx. Jest na to jakiś sposób ? Wydawać by się mogło, że w opcjach ustawiłem wszystko jak należy, jednak problem wciąż jest. Co ciekawe na obudowie odtwarzacza widnieje ".txt polish subtitles supported". Co jest O_o ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Najprawdopodobniej producent kłamie na pudełku. Ratuje Cię upgrade softu na taki, który będzie czytać polskie znaki diakrytyczne.
![]() |
#8 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Co ustawi***322;e***347; w opcjach?
![]() Przede wszystkim pytam o kodowanie znak***243;w.
![]() |
![]() |
#9 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
My***347;l***281;, ***380;e tu znajdziesz pomoc http://www.trakelectronics.com/3/ind...ge=17&kat_id=1
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.07.2007
![]() |
Cytat:
Dzi***281;kuj***281; bardzo za pomoc. Ostatnio zmieniany przez Dhante : 22.07.2007 o godz. 11:56 Powód: Literówka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.12.2008
![]() |
DVD ALS DVX-305 - brak obrazu
Witam.
Poproszę o pomoc. Posiadam odtwarzacz DVD ALS DVX-305, który niestety nie odtwarza wszystkich filmów(brak obrazu). Wiem że powinienem zaktualizować firmware, ale niestety nie mogę znaleźć odpowiedniego. Za pomoc z góry dziękuję. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|