Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.06.2007, 19:43   #1
Blaskovitz
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.06.2007
Blaskovitz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Als Dvx-305

Serdecznie Witam!

Ściągnąłem plik aktualizacyjny z internetu do mojego DVD ALS DVX-305. Postępowałem tak jak było w instrukcji zamieszczonej w pliku TXT. Włożyłem płytę, zgodziłem sie na aktualizacje odczekałem parę minut, wysunęła sie płyta i.... DVD padło... Nie reaguje na pilot, ani na przyciski na panelu. Nawet tacka na płytę sie nie wsadziła. Jak załączę ręcznie DVD i włączę Audio-Video na TV to jest tylko czarny obraz i DVD nie reaguje na nic.

Czy da się jakoś to naprawić bez konieczności pójścia do serwisu ? Jestem bardzo na to wkurzony, bo czytałem artykuł że jest niemożliwe zepsuć DVD aktualizacją ze strony importera, która jest specjalnie przygotowana dla danego modelu. Plik zgadzał się, został wypalony. Chodziło mi o Polskie znaki w moim odtwarzaczu, bo zamiast ż ź ć.. robiły sie okropne wywijasy i nieraz wyraz był strasznie długi.

Pozdrawiam i proszę o rychłą pomoc i odpowiedź.

PS Czy komuś też się coś takiego stało? Bo się niepokoje że DVD będzie już do wyrzucenia.
Blaskovitz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.06.2007, 19:48   #2
Bródka
Technik Informatyk

Data rejestracji: 22.01.2005
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jestes pewny ze dales odpowiedni firmware ?
Sprobuj go wy***322;***261;czy***263; z gniazdka i pozniej ponownie wlaczyc

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.06.2007, 20:54   #3
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

Data rejestracji: 26.06.2004
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tylko serwis. Programowanie flasha si***281; k***322;ania. Albo z***322;y soft, albo napi***281;cie Ci si***281; buja i w trakcie programowania mia***322;e***347; zachwianie.
Stary 23.06.2007, 21:28   #4
Blaskovitz
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.06.2007
Blaskovitz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A serwis mi wykryje ***380;e by***322; aktualizowany ? bo jak tak to po gwarancji i trzeba b***281;dzie p***322;aci***263;... a jak znam polskie realia to ka***380;da robota razy 10(cena)i potrwa to ze 30 dni roboczych... czyli do po***322;owy sierpnia jak nic.

jak kto***347; jeszcze cos wie niech mi pomo***380;e...
Blaskovitz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.06.2007, 21:56   #5
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Serwis niestety pozna, ***380;e sprz***281;t jest po b***322;***281;dnej aktualizacji. Nie wiem czy w warunkach gwarancji nie jest napisane, ***380;e robisz to na w***322;asn***261; odpowiedzialno***347;***263; i producent nie ponosi... (ble, ble, ble)
Stary 21.07.2007, 11:54   #6
Dhante
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.07.2007
Dhante w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kłopociki :P

Witam, podczepię się pod temat.

Mój tato kupił taki sam odtwarzacz, postanowiłem go przetestować i okazało się, że odtwarzacz nie jest w stanie przeczytać polskich znaków z plików .txt w filmach divx. Jest na to jakiś sposób ?

Wydawać by się mogło, że w opcjach ustawiłem wszystko jak należy, jednak problem wciąż jest.

Co ciekawe na obudowie odtwarzacza widnieje ".txt polish subtitles supported". Co jest O_o ?
Dhante jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2007, 12:06   #7
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

Najprawdopodobniej producent kłamie na pudełku. Ratuje Cię upgrade softu na taki, który będzie czytać polskie znaki diakrytyczne.
Stary 21.07.2007, 17:58   #8
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Co ustawi***322;e***347; w opcjach?

Przede wszystkim pytam o kodowanie znak***243;w.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2007, 18:23   #9
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jak zwykle czytanie instrukcji to najtrudniejszy punkt po zakupie sprzętu

ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2007, 18:46   #10
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

My***347;l***281;, ***380;e tu znajdziesz pomoc http://www.trakelectronics.com/3/ind...ge=17&kat_id=1
Stary 22.07.2007, 10:58   #11
Dhante
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.07.2007
Dhante w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez superrrmario Podgląd Wiadomości
My***347;l***281;, ***380;e tu znajdziesz pomoc http://www.trakelectronics.com/3/ind...ge=17&kat_id=1
Pomog***322;a aktualizacja softu, kt***243;r***261; pobra***322;em z tej strony.

Dzi***281;kuj***281; bardzo za pomoc.

Ostatnio zmieniany przez Dhante : 22.07.2007 o godz. 11:56 Powód: Literówka
Dhante jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.07.2007, 11:02   #12
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez Dhante Podgląd Wiadomości
Pomogła aktualizacja softu, który pobrałem z tej strony.

Dziękuję bardzo za pomoc.
Zawsze do usług
Stary 15.12.2008, 20:58   #13
Radekrk
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.12.2008
Radekrk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVD ALS DVX-305 - brak obrazu

Witam.
Poproszę o pomoc.
Posiadam odtwarzacz DVD ALS DVX-305, który niestety nie odtwarza wszystkich filmów(brak obrazu). Wiem że powinienem zaktualizować firmware, ale niestety nie mogę znaleźć odpowiedniego. Za pomoc z góry dziękuję.
Radekrk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: