Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.02.2005, 19:32   #1
poppo
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.10.2004
poppo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przeróbka SONY 700A na LITEONA 832S

Posiadam nagrywarkę Sony 700A przerobioną z Liteona 832S. Niestety sprzęt nie działa najlepiej, jest bardzo wybredny co do stosowanych nośników i dlatego chciałem na powrót wgrać oryginalny bios Liteona. Jednak po uruchomieniu pliku .exe z nowym biosem pojawił się komunikat o niemożliwości dokonania takiej operacji. Czy w tym przypadku należy się posłużyć biosem o rozszerzeniu .bin i osobnym programem do flashowania? Jak to zrobić? Pytam ponieważ to nie ja dokonywałem poprzedniej przeróbki i nie chciałbym czegoś zepsuć. Z góry dziekuję za pomoc.
poppo jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.02.2005, 21:31   #2
smykus_likas
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.07.2003
smykus_likas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak z ciekawosci. Czemu "zrobiles" z litka soniaka? Jakis konkretny powod?
Stary 24.02.2005, 15:24   #3
poppo
Nowy na forum

Taką po prostu odkupiłem!
poppo jest offline  
Stary 25.02.2005, 12:03   #4
poppo
Nowy na forum

Ludzie pomóżcie! Przebiłem się wczoraj i dzisiaj przez setki stron dyskusji i dalej nie wiem jak to zrobić. Chcę oddać sprzęt do serwisu ale zgodnie z gwarancją musi to być litek a nie soniak!
poppo jest offline  
Stary 25.02.2005, 12:09   #5
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html

a ponizej masz instrukcje i dorob do tego praktyke na 832
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...07&postcount=8

Ostatnio zmieniany przez icemac : 25.02.2005 o godz. 12:11
icemac jest offline  
Stary 25.02.2005, 14:42   #6
poppo
Nowy na forum

Dzięki! Wgrałem przed chwilą nowy biosik 832S.VS0G.patched-cf no mam Liteona zamiast Sony. Teraz jak sądzę wystarczy wgrać oficjalny bios ze strony producenta i po klopocie. Na razie jednak wyprobuję ten, który mam! Jeszcze raz wielkie dzięki!
poppo jest offline  
Stary 25.02.2005, 14:45   #7
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jak chcesz oryginalny to musisz wgrac starszy np. VS0E i pozniej ze strony litka VS0G

nie sadze aby udalo ci sie zupdate'owac z G do G - flasher litkowy nie pozwoli
Stary 25.02.2005, 15:09   #8
poppo
Nowy na forum

No proszę to nie takie proste! Thanks
poppo jest offline  
Stary 25.02.2005, 15:18   #9
poppo
Nowy na forum

Przed chwilą wypróbowałem bios VS0G.EXE ściągnięty z cdrinfo i nie było problemów! Natomiast biosem VS08.EXE nie dało się flashować! Ciekawe.
poppo jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: