![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.06.2006
![]() |
ASUS DRV-1608P2S - problem z nagrywaniem
Witam, jestem tu nowy...
![]() Ostatnio stałem się posiadaczem nargywarki ASUS DRV-1608P2S i po szczęśliwym nagraniu płyty dvd i cd zaczęło się dziać coś dziwnego. Otóż nero już w fazie Lite-On (czy jakoś tak bynajmniej na cd jest ona na 2-3 procencie) Wywala mi nagrywanie i widze takie oto coś : http://img382.imageshack.us/my.php?i...61918272eo.png Płyty są dalej czyste w większości przypadków moge dalej próbować na nie nagrywać. Nagrywałem używając Nero i wersji 6,6,1,4 i troche wczesniejszej, dalej to samo. Nagrywałem też przy pomocy iMesha 6...to samo. Udało mi się nagrać przy pomocy skopiuj na cd mały dokument textowy (tak dla testu zmarnowałem jedną cd...) Nagrywarka normalnie odtwarza dvd/cd, ale z nagrywaniem są problemy Nagrałem najnowszego biosa i dalej to samo. Pozostaje mi tylko reklamacja? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Tylko powiedz jedna i to dosyc wazna rzecz na jakich plytach nagrywales, chodzi mi glownie o producenta
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
P***322;yty Omegi i Octron (wszystkie cd, tzw z biedronki) Z tym ***380;e pierwsza dvd nagrana te***380; by***322;a Omegi i wszystko posz***322;o spokojnie.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Technik Informatyk
![]() |
To miales szczescie, tylko ile taka plyta ci bedzie trzymac dane tydzien ?
Idz do pozadnego sklepu lub do MM czy tez Geant lub cos w tym stylu i kup firmowe plytki Typu Verbatim, TDK, Sony, a wyjdzie ci to na dobrze bo dane beda sie trzymac nawet latami no i oczywiscie plyta nagra ci sie bez porblemu, a nie jak w tzw podstawkach pod piwo ktore trzymaja dane dzien czy dwa |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Hmm ok to sprawdze jutro na Verbatimie, czy to jest tak że niektóre nagrywary poprostu nie jadą na tanich płytkach? bo tak na oko to już 10 takich Octronów zmarnowałem na testach z różnymi programami itp i żadna prócz tej z textowym się nie uratowała
|
![]() |
![]() |
#6 |
Technik Informatyk
![]() |
Zadna nagrywarka nie lubi tanich plytek bo one nie spelniaja zadnych norm, dzisiaj kupilem plytki CD-R w Cake Sony 50 szt. za 30zl w geancie, pala sie bardzo dobrze, a koszt jednej plytki to 60gr wiec te tanie nie byly o wiele tansze jak nie drozsze, oczywiscie to byl przyklad Verbatimy tez sa bardzo dobre, ale akurat ich nie bylo
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Aha ok thx jutro sprawdze co si***281; b***281;dzie dalej dzia***322;o.
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Zakupi***322;em kilka Emtec'***243;w i wszystko wypala jak powinno, thx za pomoc
![]() |
![]() |
![]() |
|
|