![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.01.2009
![]() |
Asus DRW-2014L1T nie działa z DVD +r i -R
Przede wszystkim chciałbym się przywitać, bo to mój pierwszy post na tym szacownym Forum.
Teraz o problemie. Zmieniłem niedawno nagrywarkę w komputerze na Asusa DRW-2014L1T i niestety nie współpracuje ona z płytami DVD-R i +R. Na czym ten brak współpracy polega,otóż po włożeniu płytki(testowałem kilka marek m.in. TDK,Verbatim czy Imation)nie ważne czy czystej czy nagranej,napęd "mieli" ją cały czas z małymi przerwami i tak w kółko.System płyty oczywiście nie widzi. Dodatkowo po naciśnięciu guzika wysuwu tacki, nagrywarka nie reaguje. Także wybranie opcji "wysuń tacke" nie działa.Wyjecie płytki umożliwia dopiero wyłączenie komputera lub naciśnięcie igłą awaryjnego otwierania. Inne płyty tzn. np. orginalne płyty z grami czy filmami,płyty DVD RW oraz płyty CDR obsługuje bezproblemowo. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale moja płyta główna to: Gigabyte GA 965P-DS4,nagrywarkę mam podpietą kablem SATA Może ktoś pomoze mi w rozwiązaniu tego problemu, bedę bardzo wdzięczny. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Ciekawe powiedzenia, cytaty, śmieszne stwierdzenia | andrzejj9 | Humor | 34 | 16.03.2019 16:39 |
| Czy my naprawdę żyjemy w tak chorym kraju...? | andrzejj9 | Off topic | 123 | 24.07.2015 20:56 |
| Smieszna mp3. "Infi" gra w Quake 3. | /||\aster | Off topic | 3 | 02.01.2004 20:26 |