![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#25 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.10.2008
![]() |
no to wypaliłem pierwszą płytkę, mianowicie Verbatima DVD+R DL (MKM 003) ponoć to jeden z lepszych nośników jeśli chodzi o DL, niestety na tych moich LG-kach nie dawało rady :/
w każdym razie zrobiłem taki test tylko niestety na tym samym napędzie bo nie dysponuję ani żadnym Lite-ONem ani BenQ no i chyba to nie wygląda tragicznie, czy się może mylę? Ja tam jestem zadowolony że w końcu udało mi się skutecznie wypalić DL ![]() Zresztą, jedna fotka da więcej niż moje dalsze rozpisywanie się. edit: aha powinienem chyba dodać że wypalałem to X4.. ta ramka obok nie wiem czy jest istotna czy nie, pewnie nie bo i tak większość informacji jest tam zdublowana ale na wszelki wypadek wstawiłem ![]() ![]() Teraz prosiłbym Was o ocenę powyższego i podpowiedź jak ewentualnie mógłbym jeszcze potestować ten napęd. Tylko tak jak napisałem wyżej nie mam żadnego LiteONa ani BenQ żeby zrobić ten skan, gdy próbowałem na LG-GSA-H20L to wogóle sie tego testu nie da włączyć, wobec czego przypuszczam że żadne z moich LG nie będzie tego obsługiwało więc się nawet nie będę bawił w przekręcanie napędów. edit: jeszcze jedno, z tego co wyczytałem na cdfreaks.com ta nagrywarka umożliwia nadpalanie DVD ![]() ![]() a tutaj Verbatim DVD+R wypalony X8 ![]() porónałem właśnie dźwięki wydobywające się z napędu (przy odczycie DVD) i na początku rozkręca się dość głośno ale po jakichś 30sek. gdy zwalnia dźwięk jest nieznacznie głośniejszy od mojego wentylatora w kompie. Znacznie ciszej od tego LG GSA-H20L - ten chyba w jakieś wibracje wpadał czy coś, bo hałasował dość mocno, co mnie strasznie wkurzało przy oglądaniu filmów :/ Nie jest idealnie, bo trochę go słychać, ale wydaje mi się że będę w stanie zaakceptować tą głośność. Napewno znacząca poprawa względem LG. Aha nie skręciłem jeszcze obudowy więc jak założę panele po obu stronach to może będzie nawet jeszcze ciszej, tak że generalnie pod tym względem jestem raczej zadowolony. Coś tam faktycznie musieli wymodzić z tym ich AFFMII (Airflow Field Modification). Zobaczymy jak będzie dalej z tym nagrywaniem płytek DL. I powiedzcie mi jeszcze, czy te testy w Nero są wiarygodne czy faktycznie trzeba by to sprawdzić na jakimś napędzie LiteON./BenQ? Coś mi się kojarzy że chyba w kompie przy którym od czasu do czasu siadam jest jakiś napęd LiteON, w razie czego mógłbym te testy powtórzyć. Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Belbedon : 18.12.2008 o godz. 21:46 |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
ASUS DRW 1814BLT i problem z DVD+RW | @dam | Napędy optyczne DVD | 18 | 02.11.2007 15:23 |
ASUS DRW 1814BL_nowy Firmware! | irondick | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 23.10.2007 20:12 |
DRW :Asus ,BenQ czy NEC ,co polecacie ? | naskaxp | Napędy optyczne DVD | 15 | 09.05.2005 11:17 |
Asus Drw 1608p | azuko | Napędy optyczne DVD | 3 | 14.04.2005 21:00 |
Liteon 52/24/52 to wielkie ***** i *** | Travis | Napędy optyczne CD | 50 | 15.12.2002 05:46 |