![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.09.2003
![]() |
Bardzo słaba jakość kopii
Zrobiłem kopie kilku filmów polecaną przez Was metodą (stawiałem na jakość: DVD Decrypterw trybie "file", DVD Fab z opcją "movie only" - zostawiałem jedną ścieżkę DD5.1 lub DTS jak była i PL napisy, Instant Copy 8.0 - z opcjami: customized resize, destination: DVD, reduction: high quality, a potem w opcji obrazu: kompresja do 4.31 Gb metoda: high quality, a potem wypalanie plików pdi DVD Decrypterem .
Film np. "Złap mnie, jeśli potrafisz" 2h13min - rekompresja trwała 3,5 godziny (Celeron 1G, 512Ram). Wybrałem ta metodę po obejrzeniu wielu sampli klatek jpg na tym forum i tam różnica między oryginałem, a kopią tak długiego filmu (Gladiator) była prawie niewidoczna a u mnie jest duża różnica w jakości!!! Film jest bardziej rozmyty (mniej ostry), są cyfrowe szumy, a przy szybszych ruchach kamery jest jeszcze gorzej. Powiedzcie co zrobiłem źle? Robiłem metodą polecaną tutaj i na www.Divx.pl. Co daje tzw. hack IC8 - jakiś "DVD Magic" czy coś takieg... Może tu czegoś brakuje? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|