![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.06.2005
![]() |
Jak zmienić region w systemie?
Witam
Posiadam nagrywarkę BenQ DW1620 i wgrany firmware B7U9 RPC1. Mam kilka płytek z USA i w związku z ich odtwarzaniem najwyraźniej coś się zablokowało, a konkretnie licznik regionów i to chyba w systemie, bo ze względu na bios nie widzę innej możliwości. Objawy są takie, że PowerDVD za każdym razem gdy wrzucę płytę R2 ostrzega o zmianie regionu, nawet jeśli w międzyczasie nie włożę płyty R1. Natomiast Zoom Player, którego również używam (a właściwie używałem, bo już nie mogę) do odtwarzania płyt informuje mnie, że system nie jest autoryzowany do odtwarzania płyt z tego regionu (czyli R2) i program się zawiesza. Przypuszczam, że jakiś licznik musiał się zablokować na R1 lub coś w tym stylu i stąd te problemy. Zainstalowałem Region Killer i program problem rozwiązuje, ale denerwuje mnie uruchamianie za każdym razem zewnętrznego programu by móc sobie obejrzeć film. Czy jest jakiś sposób by ogłupić system na stałe bez konieczności uruchomiania za każdym razem dodatkowych aplikacji (jakiś patch, hack, itp.)? Z góry dziękuję za pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam chairon |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
zmienic region mozesz tylko 5 razy liczac pierwsza plyte ktora wlorzysz czyli region 2 to juz 4 razy jak zmienisz ostatni raz region np na plytce z USA to juz nie bedziesz mogl odtwarzac plytek z innych krajow czyli np z polski trzeba bylo uzyc anydvd a nic nie zmieniac w napedzie poszukaj zmodyfikowanego biosu do nagrywarki aby usunac region ale nie wiem czy znajdziesz
|
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Tutaj masz biosy ze zdjętą blokadą regionu
http://tdb.rpc1.org/#DW1620 B7U9 ze zdjętą blokadą: http://forum.rpc1.org/dl_file.php?si...e=B7U9RPC1.ZIP Trochę jednak nie rozumiem, ponieważ piszesz, że masz już bios RPC1, czyli niby bez blokady. Na biosie bez blokady powinno dać się odtworzyć każdy film niezależnie od regionu. Ostatnio zmieniany przez bart_3d : 26.06.2005 o godz. 20:37 |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.06.2005
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam chairon Ostatnio zmieniany przez chairon : 26.06.2005 o godz. 21:23 |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Może to kwestia ustawień w powerdvd.
|
![]() |
![]() |
|