![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
C: \WINDOWS\ServicePackFiles\i386 C: \WINDOWS\system32\drivers Instalowany jest z systemem XP. Walcz dalej, będzie dobrze. ![]() Czy system ma wszystkie uaktualnienia ? ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 09.12.2004 o godz. 13:03 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2003
![]() |
Do sławekj
Dostałem dzisiaj nagrywarkę.Nie ma na niej na przodzie napisu Benq.I trochę zglupiałem.Nie wiem w końcu jaka to jest wersja: ratail, czy bulk.Na polskiej stronie Benq są zdjęcia, z których wynikałoby, że jest to wersja Bulk. http://www.benq.pl/ServiceAndSupport...uct=647&type=B Nie jestem jednak do końca pewien.Proszę napisz mi czy masz taką samą. Drugie pytanie, to jak zrobić update oryginalnego firmware. Przy okazji, czy próbowałes już najnowszego firmware B7S9.Już jest też na stronie oficjalnej producenta.Doczytałem się na zachodnich stronach, że wypala ciut lepiej niż B7P9, ale nie wiem do końca czy zachowuje prędkość nagrywania 4x, przy dwuwarstkówkach. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Tak masz taką samą wersję czyli Bulk. Wyglądem przypomina Nec'a a od wewnętrznej strony tacka ma płaską uszczelkę i czarną tackę. Bios wgraj jak opisałem. http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=115 Powodzenia. Opisz pierwsze wrażenia. ![]() Na początku potestuj bios B7P9. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Na razie testów nie robiłem bo po prostu nie mam ani jednej czystej płytki(zabrakło kasy).Prawdopodobnie jutro kupię płytki.Na pewno będą to Platinum X 8.Na razie zrobiłem test na nagranej DVD z Gazety wyborzej.Jej jakość Cd Speed ocenił na 95%.
Tak na marginesie: jak dodać bezproblemowo plik graficzny na forum.Jesze tego nie robiłem a nie chcę dać plamy.Chodzi mi o to, żeby ów plik, był widoczny od razu, a nie,żeby była to tylko ścieżka dostępu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Prośba o test pierwszej i nie tylko wypalonej płytki DVD. Polecam DVD -Decryptera. I nie zapomnij o ustawieniu: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=151 Cytat:
Następnie plik trzeba zmniejszyć np. Jasc Paint Shop Pro do rozmiaru 640x480 (max dopuszczalny) i zapisać. Klikając na "zarządzanie załącznikami" dołączyć do posta. W jednym postcie można zapisać pięć załączników. Stosując skróty od załączników wstawiamy klikając na ikonę " wstaw obrazek". ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 09.12.2004 o godz. 22:02 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.12.2004
![]() |
[QUOTE=Willi]Do sławekj
Dostałem dzisiaj nagrywarkę.Nie ma na niej na przodzie napisu Benq.I trochę zglupiałem.Nie wiem w końcu jaka to jest wersja: ratail, czy bulk. A jaka jest różnica pomiędzy ratail, czy bulk.? [/B] |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.12.2004
![]() |
To tylko w tych napisach na szufladzie a w środku jak jest?
Jeżeli tylko w napisach to to chyba bzdura takie coś robić? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|