![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1861 | ||
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() PS. Ja zostawilbym 2 przyklejone tematy: nosniki i temat jak palic DVD Jabby (coproawda troche nie pasuje do nowego podzialu forum, ale to bardzo dobry temat) + ewentualnie jakis ogolny temat o roznych nagrywarkach zeby zbierac tam smieci - jaka kupic nagrywarke itp. Trzy przyklejone tematy - WYSTARCZY !! Teraz jest ich osiem, wy chcecie dziewiaty, a ludzie i tak zakladaja nowe tematy pytajac sie 'jaki naped ...' . Dla mnie to bez sensu. I bynajmniej o przyklejeniu tematu nie swiadczy ciezar ilosciowy postow. Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 09.02.2005 o godz. 10:49 |
||
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1862 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Pawelblu - mam do Ciebie duzo szcunku za zdrowe podejscie i pomoc. Chwala Ci za to
![]() Ale tutaj sie z Toba nie zgodze ![]() Benq jest dobrym napedem ![]() Z czego wynika liczba tylu stron w tym watku ![]() Spojrz ile jest zrzutow z QScan'a, Nero cd-dvd speed'a itp. Niestety to zajmuje miejsce. W zadnym innym watku nie ma tylu testow nagranych plyt, itp. co w tym. Moze to jest nasza (czyli osob piszacych w tym temacie) wina. Moze powinnismy tylko wrzucac linki do scanow. Ale latwiej i przejrzysciej jest tak jak jest. A co do powtarzajacych sie pytan - wszedzie tak jest, wiec jest i tutaj. Niestety... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1863 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.06.2003
![]() |
Mój znajomy kupił też tego benka. Wcześniej na jego kompie też wypaliłem płytkę i też miała taki sam marny poziom jak te wypalane u mnie. Jego benek nawet bez upgradu biosu wypalił Esperanze z bardzo ładnym wynikiem. Ewidentnie świadczy to że z moim Benq jest coś nie tak. Jeszcze podłączę jego palnik do mojego kompa, ale to dopiero za 2 dni.
Dzwoniłem do serwisu IT Usługi Serwisowe. Powiedziałem że marnie nagrywa, że duże PIE, że potrafi przyciąć nagrany film. Pan powiedział że testy w Nero CD-DVD Speed nie są żadnym wyznacznikiem jakość dla tej nagrywarki, bo nie jest to soft pisany specjalnie dla niej. Jeżeli będą błędy odczytu, będą się przycinały filmy i to nie sporadycznie, dopiero wtedy jest to wystarczający powód do reklamacji. Tak więc zostałem z ręką w nocniku, z nagrywarką która nagrywa płyty które da się odczytać lecz nie tak jak bym sobie tego życzył. P.S. Jak popsuć palnik aby uznali reklamacje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1864 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hawk DVD+R x4 burn x4 1620B7T9
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1865 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.12.2003
![]() |
Moze ktos zgrać oprogramowanie do wersji OEM napędu Benq DW1620 (Sonic - dwie płytki) i wrzucic na jakiegos FTP'a obrazy (albo odezwać się GG: 4942995 to udostepnie łącze)? Ja na swoje oprogramowanie (należne!) bede czekał jeszcze z dwa tygodnie :-( A Pronox nadal kombinuje jak wy**** sprzedawców z tego softu...
![]() Błeeeeee... Zgóry dzięki 8 ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1866 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Hawk DVD+R x4 burn x8 1620B7T9
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1867 | |
OGame Master
![]() |
Cytat:
Czlowieku malo masz softu na necie? Wrzuc w wyszukiwarke i znajdziesz cala wuchte tego ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1868 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1869 | |
OGame Master
![]() |
Cytat:
![]() Po drugie to nie wiem co dla Ciebie jest kradzieza, ale dla mnie sciagniecie od kogos softu wlasnie nia jest. Tak wiec nie badz smieszny bo najpierw wypisujesz tu blagalne prosby o zgranie i wrzucenie na ftp'a a zaraz sie oburzasz... czysta falszywa moralnosc ![]() Zreszta powinnismy zaczac od tego ze jest to temat o nagrywarce Benq 1620 a nie o poszukiwaniu oprogramowania do niej, wiec ![]() A softu darmowego w sieci jest zatrzesienie, wystarczy poszukac ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1870 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1871 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1872 | |
OGame Master
![]() |
Cytat:
A probowales podmienic strategie? Jak sie nudzisz ![]() Niestety Harry strategie dla tego nosnika wzial od nec'a 3500 wiec nie wiem czego moznaby uzyc... jedynie metoda prob i bledow. Zreszta zaraz sprobuje pokazac ze nie zawsze to co dobre dla Nec'a, jest rownie dobre dla Benka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1873 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Ale z tymi Hawkami - kupiłem cake10 za 10zł I chcę je po prostu wypalić ![]() Nie dla mnie ![]() Niedługo będę miał coś dla siebie To w ruch pójdą eProformance x8 +R i -R Oraz Memorexy DVD-R x8 ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1874 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Po drugie software Sonic Record jest dodawany do tego napędu, nie ma w produkcji wersji "bez". Problem jest z dystrybutorem-*****em który "zadzał" gdzieś płyty (i troche wcześniej też gwarancje). Nie prosiłem o soft lepszy czy inny, tylko dokładnie ten na który mam licencję kupując napęd w wersji OEM. Po trzecie to nie jest off topic. Po czwarte ten Sonic jest lepszy od darmowego softu dostępnego w sieci. Po piąte wyluzuj bo zawału dostaniesz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1875 |
OGame Master
![]() |
Porownanie strategii dla plytek AML001.
Zmieniona (w sumie to uzyta-bo B7T9 nie ma strategii dla tych plytek) zostala na AML002 i MCC003 (takiej uzyl Herrie dla Nec'a 2500a). Tym razem QScana nie bedzie bo do jednej plytki mam, do drugiej nie, wiec nie ma co porownywac. W kazdym badz razie wykres Qscana dla wszystkich moich Espek jest bardzo podobny wiec wiadomo czego sie spodziewac ![]() Esperanza DVD+R 4x@8x AML001@AML002 Esperanza DVD+R 4x@8x AML001@MCC003 Wszystkie rodzaje bledow mniejsze na strategii AML002. Tak wiec wygrywa wlasnie ona ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|