![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.03.2005
![]() |
witam ponownie.
dzięki za te kilka porad. okazało się że nie miałem aspi systemowego,ale juz znalazłem i zainstalowałem, mam też Qskan , ale nie wiem jak interpretować wyniki skanowania. wgrałem b7u9.udało mi się wypalić płytkę przed zmianami i po. różnic na oko nie widać. podpowiedzcie proszę jakich nośników najlepiej używać do szybkiego i dobrego wypalania,jakich programów najlepiej używać do kopiowania dvd(ja kombinuje ze shrinkiem , ale on bardzo wolny jest,tak jest ze wszystkimi programami do kopiowania??) starałem się prześledzić wszystkie testy , ale wyniki niewiele mi mówiły, troche to dla mnie "zagranica" te wszystkie pojęcia których tu używacie. Mam nadzieję że za jakiś czas będę też mógł pogadać tak jak wy. Ale na razie czekam na podpowiedzi i z góry dziękuję. ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.02.2005
![]() |
Cytat:
- wyniki skanowania powinny się mieścić w normach (liniach o odpowiednim kolorze) , a im równiejszy przebieg wykresu tym lepiej (teoretycznie) . Prędkość z najlepszym wykresem powinniśmy (teoretycznie) wybrać do nagrywania danej płytki. - na pytanie o nośniki musisz sobie odpoiwiedzieć sam przeglądając forym , chociaż dla mnie mistrzem w kategorii jakość/cena są płytki eProFormance + 8 , kupowane po 0,99 w realu. - wiele pojęć wynika z oznaczeń na wykresach i odnoszą się głównie do różnych typów błędów i prędkości. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Po wczorajszym nieudanym nagrywaniu (3plyty do kosza) i wielu straconych nerwach, dzis kupilem 2 płytki Platinum -R i je wypaliłem.
Oto wyniki: Powiedzcie co o nich sądzicie. Jest sporo błedów PIE ale chyba płytki najgorzej się nie wypaliły.
![]() |
#4 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
To całkiem spoko ![]() Spróbuj raz jeszcze sflashować na B7T9 I wtedy wypal
![]() |
![]() |
#5 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Sprobuje.
Wysłałem wczoraj maila do serwisu, w którym napisałem o tej wysokiej liczbie PIE a także o 3 skopanych płytkach i gość odpisał: Cytat:
Gorzej jak sprawdzą jakimś dziwnym programem i wyjdzie im że wszystko jest OK. Na pierwszy rzut oka jest ok, dane na dysk z tych dzisiaj wypalonych plyt sie zgrywają, z wczorajszego Verbatima (PIE średnio 150, max 800) też dane na dysk przechodzą, jednak liczba tych błędów jest jak dla mnie zbyt duża w porównaniu z waszymi wykresami. Nieraz widziałem średnią liczbę błędów PIE - 7 - ja nawet takiej nigdy nie osiągnąłem.
![]() |
![]() |
#6 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Sprawdź na innym kompie Inny sprzęt, inny konfig, inne środowisko Wtedy będziesz miał pewność i podkładkę dla serwisu ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() Zrob tak ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |