![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.12.2003
![]() |
Cytat:
@KrEtYn - nie moglbys czegos lepszego napisac? Tego sie obawialem, tez odlaczylem wszelkie zbedne urzadzenia aby zmniejszyc zuzycie pradu i nadal benek nie pali minusow. Jesli nie pojawi sie zadna dobra dusza i nie doradzi cos innego, to bede musial przerzucic nie na plusy a szkoda bo dostalem w prezencie kilkanascie dvd-r. Pozdr. |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.02.2005
![]() |
Akurat mam coś w temacie płyt minus , tyle że RW . Wtym momencie wracam od kolegi ze świeżym materiałem do nagrania. Przezornie mam to na płytce RW , żeby nagrać to na czysto z legendarną już jakością na moim benq. I jakie jest moje zdziwienie , że ta płytka / platinum - RW x4 / nagrywana na benq x2.4 lub x4 nie jest widziana przez mój drugi napęd toshiba sdm1802 , a nagrana na liteonie 1213s z jedyną dostępną prędkością x2 śmiga bez zająknięcia .
Oj , jakby to sławekj powiedział ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.05.2003
![]() |
Test minusów
BENQ DVD-R 4.7GB x8 QSuite Zapis w najnowszym nero X16 (rozmiar kompilacji 4250 MB czas nagrania kompilacji 5 minut 25 sek.) Odczekuje 5 minut. Zapodaje test jakości dysku w Nero CD-DVD Speed wersja 3.75 a tu ![]() ![]() wiec nagrywam jeszcze raz na tej samej ale juz inne dane, po nagraniu pokazuje blank dvd ![]() Wiec zapodaje plusa BENQ DVD+R 4.7GB x8 Zapis w najnowszym nero X16 (rozmiar kompilacji 4250 MB czas nagrania kompilacji 5 minut 43 sek.) i znowu ![]() ![]() Wiec zapodaje Platinium X8@16 DVD+R (sprawdzone już z 50 sztuk nagranych i wsio oki) (rozmiar kompilacji 4250 MB czas nagrania kompilacji 5 minut 30 sek.) i znowu to samo blank dvd ![]() To pewnie to nero nowe ![]() Zmieniam na wersje 6.6.0.8 wkładam pierwszą z testowanych płyt czyli BENQ DVD-R 4.7GB x8 pale ją X16 (nagrywam dla testów niestety tylko mały plik nie całe 600 mega) płytka wypala sie poprawnie i jest widziana i czytana takze oki. Oto wynik ![]() Czyli podsumowanko: minusy też sie palą dobrze (marki Benq także polecam 8 ) ) podobnie jak i plusy tylko czasem bywaja różne przypadki ( np wina nero ![]() Czekam ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez sts : 19.03.2005 o godz. 01:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.02.2005
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |