Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.05.2005, 22:59   #1
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez kmxx
i nadal się zastanawiam, kupić Benq 1620? dobrze nagrywa płytki ale jaka jest jego twałość?
Mój Benek nagrywa.... testuje.... każdą płytkę przed i po nagraniu a nagrał już ponad 300 płytek.
I ma się dobrze. Nagrywa dalej jak widać na wykresach.

Trwałość ..... producent podaje ...

Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.06.2011 o godz. 21:01
slawekj jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.05.2005, 23:06   #2
Macek13
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.03.2002
Macek13 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
benq 1620

Witam wszystkich
W pierwszym momencie gdy zobaczyłem ilość postów to się wystraszyłem.
Przebrnąłem przez 1/3 i straciłem werwę. Mam parę pytań. Wiem że gdzieś pomiędzy tymi postami to siedzi ale przy moim modemowym łączu więcej stracę na rachunki za telefon niż za nową nagrywarkę. Właśnie się przesiadłem z Liteona na Benq 1620 i jestem zawiedziony bo na Verbatimach x8 mogę nagrać płytę x 12 ale mój stacjonarny DVD LG nie chce tego czytać. Na biosie który dostałem wraz z nagrywarką B7T9 - TDK x8 nagrywały się dobrze i DVD je czytał myślałem że jak wgram najnowszy bios B7V9 ( który wgrałem) będzie lepiej, ale okazało się, że nie jest lepiej ale mówią prosto jest fatalnie, powiedział bym tragicznie. Nagrywam na minusach bo mój DVD tylko takie akceptuje i sytuacja obecnie nie jest ciekawa.
Czy mogę wgrać starszy bios bez problemu?
Czy mogę wgrać do nagrywarki B7V9(retia) bios G7V9 (bulk) lub wersję pro, może przy wgrywaniu wersji pro trzeba coś dodatkowo modyfikować?
Czym się różni B7V9 od B7V9RPC1 (blokada regionu?)?
Czy można w biosie dla benq zmieniać strategię zapisu (jeśli tak gdzie można na ten temat poczytać)?
Tyle naczytałem się o zaletach Benq, jak na razie jestem zawiedziony, większość testów jest przeprowadzona na DVD+R co z DVD-R.
Macek13 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.05.2005, 10:08   #3
rdg
Bywalec

Data rejestracji: 23.03.2005
rdg zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Macek13
Witam wszystkich
[...] bo na Verbatimach x8 mogę nagrać płytę x 12 ale mój stacjonarny DVD LG nie chce tego czytać [...]
Verbatimy -R dziwnie nagrywa nasz BenQ, swego czasu podawalem testy bo bylem zdziwiony czemu sie tak dzieje - to przypadlosc tego napedu (w sensie Verbatimy -R na MCC). Dodatkowo jesli twoj stacjonarny DVD ma problemy z plytkami palonymi x12, to pal nizsza predkoscia, nawet x4 - nie zawsze trzeba palic max predkoscia.
Cytat:
Napisany przez Macek13
Na biosie który dostałem wraz z nagrywarką B7T9 - TDK x8 nagrywały się dobrze i DVD je czytał myślałem że jak wgram najnowszy bios B7V9 ( który wgrałem) będzie lepiej, ale okazało się, że nie jest lepiej ale mówią prosto jest fatalnie, powiedział bym tragicznie. Nagrywam na minusach bo mój DVD tylko takie akceptuje i sytuacja obecnie nie jest ciekawa.
Nagrywalem juz na TDK x8 -R i nie mialem tragedii - moze zapodaj jakies testy tych plytek, porownanie z obu wersji BIOSow?
Cytat:
Napisany przez Macek13
Czy mogę wgrać starszy bios bez problemu?
Tak, bez problemu. Aktualnie toczy sie dysputa czy czasem BIOS B7U9 nie byl lepszy niz jego nastepca - przewertuj ostatnie kilka stron (tylko kilka).
Cytat:
Napisany przez Macek13
Czym się różni B7V9 od B7V9RPC1 (blokada regionu?)?
RPC1 - sciagnieta blokada regionalna DVD.
Cytat:
Napisany przez Macek13
Tyle naczytałem się o zaletach Benq, jak na razie jestem zawiedziony, większość testów jest przeprowadzona na DVD+R co z DVD-R.
Potestuj troche plytek ktore sam wypaliles - to przeciez nie zajmie ci za wiele czasu a da jakies wyniki. Nawet dobrze palona plytka potrafi przycinac w kiepskim czytniku (a byc moze takim jest to stacjonarne DVD od LG).

uff .. pozdrawiam, moze to Ci pomoze

ps: 2 pytania pominalem celowo - nie znam sie to nie bede opisywal.

Twoje uprawnienia: