![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.09.2004
![]() |
verbatim 16x- dalej 2x to samo tym razem nagrywane do pelna.Tym razem postaralem sie wyszukac 2 o podobnej jakosci. Czas palenia benq 6,23 nec 5,54 !!!!!!!!!!!!!!!!! ( to moje najszybsze teraz palenie 100% zapelnionej plyty nastepny wynik mam benq 5,59 na verbatim 16x+ ) Jakosc zdecydowanie lepszy nec nizszy jitter sredni o ponad 2 % i 5x mniej bledow pi1 i niewiele wiecej bledow pi2 no i oczywiscie ten czas palenia
Ogolnie 1 : 0 nec olbrzymia przewaga Na dowod jak zroznicowane mam te verbatimy 16x- z kija dolaczam jeszcze jednego verbatima 16x- palonego na necu plik necb I na koniec zachecam was do agresywniejszego palenia bo ktos tu pisal ze benq im szybciej sie na nim pali tym pali lepiej. A wy jak stare dziadki palicie plytki 8x z szybkoscia 4x ![]() Ostatnio zmieniany przez bibok11 : 15.05.2005 o godz. 15:19 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
A co powiecie o tych plytkach ?
Verbatim DVD-R Advanced AZO - ocena płytki 98%, ale stusunkowo dużo błędów PI. Za to TDK DVD-R - ocena płytki "tylko" 95%, ale o wiele mniej błędów PI. Za to na Verb'ie mniej błędów PIF. Które płytki lepsze (z tych dwóch !), na których byście nagrywali ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BenQ
Data rejestracji: 24.02.2005
![]() |
Cytat:
![]() Dla dobrze nagranych DVD PIE nie powinno przekraczać 280 ![]() A jakie są granice jitter ??
![]() |
![]() |
|
|